112. Barbat INTERNAT la PSIHIATRIE in Urma Unui Apel Fals

Un barbat a fost internat la psihiatrie dupa ce a initiat un apel fals la serviciul de urgenta 112, iata ce a declarat Politia Romana despre incident.

112. Barbat INTERNAT la PSIHIATRIE in Urma Unui Apel Fals

112 este tinta multor oameni fara prea multa minte care fac apeluri false doar pentru a se distra, insa unul dintre ei a primit fix ceea ce a meritat dupa ce a abuzat de serviciul de urgenta din Romania. Mai exact, un barbat a sunat la serviciul de urgenta 112 pentru a raporta faptul ca a ucis o femeie, pe care mai apoi a aruncat-o intr-o fantana, iar Politia Romana l-a “recompensat” asa cum se cuvine, internandu-l intr-un spital de psihiatrie.

Politia Romana il avea deja in evidenta pe acel barbat pentru alte apeluri false facute la serviciul de urgenta 112, pentru care el a si fost amendat in trecut, doar ca acum a decis sa faca in sfarsit si ceva bun. Barbatul era in stare de ebrietate cand a sunat la 112 si a raportat ca a ucis o femeie, pe care mai apoi a aruncat-o intr-o fantana, iar drept rasplata a petrecut cel putin o noapte la spitalul de psihiatrie din Cluj-Napoca.

112. Barbat INTERNAT la PSIHIATRIE in Urma Unui Apel Fals

Realitatea este ca persoanele care initiaza apeluri false la serviciul de urgenta 112, si anunta infractiuni atat de grave, ar trebui oricum sa discute cu un psihiatru, nu psiholog, pentru a se afla motivele unor astfel de decizii. Desigur ca trebuie inasprite si mai mult sanctiunile pentru apelurile false facute la 112, separat de cresterea amenzilor, care oricum nu sunt aplicate, ar trebui platite si interventiile facute de catre autoritati.

“În noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a sesizat prin apel 112 faptul că a ucis o femeie. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca apelul este unul fals. S-a impus măsura internării bărbatului la Psihiatrie, la Cluj-Napoca. De această dată a sunat să anunțe că a ucis o femeie și a aruncat-o într-o fântână. A trebuit să investigăm și să tratăm serios un astfel de apel, chiar dacă, ulterior, s-a dovedit a fi unul fals.”

Aceste apeluri false facute la 112 sunt mult mai periculoase decat isi imagineaza multi, si nu doar prin prisma faptului ca pun politisti, jandarmi, pompieri aiurea pe drumuri. Toti operatorii care raspund la aceste apeluri false devin, in timp, imuni la problemele reale ale oamenilor, si nu reactioneaza cu aceeasi seriozitate si promptitudine cand au in fata o problema reala, ceea ce este extrem de periculos.

112 ar putea ajunge pe “drumul cel bun” daca masura privind achizitia cartelelor prepay doar cu buletinul va avea efectul dorit de catre autoritati, dar asta vom afla abia peste vreun an.