iPhone 11: Primul Test de PERFORMANTE si o Prima DEZAMAGIRE

iPhone 11 are dezvaluit un prim test de performante pentru noul chip A13, iar el arata si o mare dezamagire de care vor avea parte clientii care-l cumpara.

iPhone 11 Primul Test de PERFORMANTE si o Prima DEZAMAGIRE

iPhone 11, telefonul care va inlocui iPhone XR in oferta companiei Apple, are astazi parte de un prim presupus benchmark care vine si cu o prima dezamagire pentru clientii care asteapta noua serie de telefoane. Mai exact, in imaginea de mai jos puteti vedea un prim test de performante facut folosind aplicatia Geekbench, el dezvaluind un iPhone 11 care are 4 GB de memorie RAM, dar un chip A13 cu aceleasi performante precum actualul chip A12.

iPhone 11 este identificat de catre aplicatie cu o placa logica N104AP, iar acum cateva luni am aflat ca N104 este numele de cod al acestui telefon, el avand si numarul de cod iPhone 12,1. iOS 13.1 este instalat pe acest iPhone 11, compania Apple lansand aceasta versiune chiar saptamana trecuta, deci totul pare sa fie cat se poate de credibil, cel putin in ceea ce priveste acest set de informatii, iar daca lucrurile chiar stau asa, atunci vorbim de o dezamagire.

iPhone 11: Primul Test de PERFORMANTE si o Prima DEZAMAGIRE

iPhone 11 Primul Test de PERFORMANTE si o Prima DEZAMAGIRE performante
Presupus test de performante pentru iPhone 11, inlocuitorul iPhone XR.

Uitandu-va cu atentie la poza, veti observa ca procesorul are tot 6 nuclee, precum cel A12, insa frecventa de lucru a fost crescuta de la 2.49 GHz la 2.66 GHz, iar asta aduce un sper in performantele single-core. Punctajul obtinut de catre procesor pentru testul single0core a crescut de la cam 4800 puncte in iPhone XS la 5400 puncte in iPhone 11, dar in mod ciudat performantele multi-core nu s-au imbunatatit la fel de mult.

In cazul in care acest rezultat al testului de performante nu este unul trucat, atunci este destul de clar faptul ca performantele iPhone 11 nu vor fi chiar atat de bune in comparatie cu cele ale seriei anterioare. Desigur ca asta nu inseamna ca si iPhone 11 Pro va avea performante similare, iar asta deoarece modelele acestea ar putea veni cu 5 GB de memorie RAM, poate si cu frecvente de lucru mai bune pentru noul chip A13.

iPhone 11 are totusi parte de un upgrade important pentru memoria RAM, iar acest lucru va conta extrem de mult pentru performantele pe care le ofera telefonul ce va fi prezentat peste fix o saptamana.