Facebook. Numerele de Telefon a 419 MILIOANE de Oameni Publicate

Facebook. Numerele de telefon a 419 milioane de oameni au fost dezvaluite intr-o baza de date care putea fi accesata de catre oricine, iata cat de grava e problema.

Facebook. Numerele de Telefon a 419 MILIOANE de Oameni Publicate

Facebook. Compania americana are o noua problema extrem de mare din cauza careia 419 milioane de numere de telefon ale utilizatorilor sai au fost expuse pentru intregul internet pentru o perioada lunga de timp. Toate datele se aflau pe un server care nu era protejat cu parola, deci oricine stia de existenta sa putea accesa numerele de telefon ale celor 419 milioane de utilizatori ai retelei de socializare Facebook, peste un sfert dintre ei fiind doar din SUA.

Facebook. Desigur ca acele numere de telefon erau legate de ID-ul unic din cadrul retelei de socializare care permitea identificarea persoanei care a incarcat respectivul numar de telefon. Desi cei de la Facebook au blocat acum un an de zile posibilitatea de a vedea numarul de telefon al unei peroane, sau de a face cautari in baza lor, iata ca aceasta baza de date avea totusi datele a un sfert dintre toti utilizatorii retelei de socializare.

Facebook. Numerele de Telefon a 419 MILIOANE de Oameni Publicate

Facebook. Numerele de Telefon a 419 MILIOANE de Oameni Publicate date

Facebook. Separat de numerele de telefon, unele dintre informatiile din acea baza de date contineau detalii despre sexul utilizatorilor, sau tara din care folosesc respectivul cont al retelei de socializare. Cei de la Facebook au afirmat ca datele inregistrate in acea baza de date ar fi mai vechi de 1 an de zile, insa in vasta majoritate a cazurilor cel mai probabil sunt reale, pentru ca oamenii nu-si schimba prea des numerele de telefon.

“Sute de milioane de numere de telefon legate de conturile de Facebook au fost găsite online. Serverul expus conținea mai mult de 419 milioane de înregistrări în mai multe baze de date pe utilizatori din geografii, inclusiv 133 milioane de înregistrări pe utilizatorii Facebook din SUA, 18 milioane de înregistrări ale utilizatorilor din Statele Unite ale Americii și alte cu peste 50 de milioane de înregistrări pe utilizatori din Vietnam.”

Facebook. 2018 a fost un an cu foarte multe scandaluri pentru compania americana, iar in 2019 lucrurile au continuat, desi intr-o maniera mai redusa, dar iata ca un nou scandal major loveste compania. Din pacate pentru toata lumea, cei de la Facebook pur si simplu nu pot proteja cantitatea mare de date le care o au, sau mai mult ca sigur nici nu vor, pentru ca vor sa faca si bani de pe urma acestor informatii.

Facebook. Compania americana nu va reusi vreodata sa protejeze informatiile pe care noi i le oferim, si trebuie sa fim 100% constienti de acest lucru, indiferent ce minciuni spun americanii.