NASA. LISTA cu ASTEROIZI PERICULOSI care vin cu VITEZA spre Pamant

NASA. Lista cu asteroizii periculosi care vin cu viteza spre Pamant ne arata ceea ce este considerat acum un pericol, dar altele ascunse inca mai exista.

NASA. LISTA cu ASTEROIZI PERICULOSI care vin cu VITEZA spre Pamant

NASA. Lista cu asteroizi periculosi care vin cu viteza spre Pamant a fost publicata de catre agentia spatiala americana pentru a ne dezvalui care sunt rocile cosmice cunoscute pentru care a fost determinat un potential pericol. Cei de la NASA analizeaza in mod constant spatiul cosmic pentru a descoperi orice fel de asteroid care vine cu viteza spre Pamant, insa uneori ii mai si rateaza, un caz de acest gen intamplandu-se recent, cand unul a fost descoperit cu 2 zile inainte de a ne vizita.

NASA. Asta inseamna ca lista nu este definitiva, ci doar actualizata la ziua scrierii acestui articol, deci noi asteroizi pot aparea in orice momment, astfel ca tot ceea ce vedem mai jos se poate schimba in orice secunda. Bun, puteti vedea ca pe data de 9 septembrie este asteptat un asteroid care se va apropia serios de Pamant, NASA calculand ca el va avea un diametru de 40 de metri, sansele de ne lovi fiind de 1 la 7299, deci destul de mici.

NASA. LISTA cu ASTEROIZI PERICULOSI care vin cu VITEZA spre Pamant

NASA. LISTA cu ASTEROIZI PERICULOSI care vin cu VITEZA spre Pamant impact
Lista NASA cu actualii asteroizi considerati a fi un pericol pentru Pamant.

NASA. Chiar si in cazul in care acest asteroid ar intra in atmosfera, dimensiunea sa redusa garanteaza faptul ca va fi intr-o mare masura distrus in atmosfera, iar daca s-ar lovi de pamant, impactul ar fi mic. Dintre toti asteroizii care au un risc relativ important de a lovi Pamantul, cei de la NASA ne arata ca doar doi au diametre suficient de mari pentru a ne speria, insa niciunul nu va ajunge prea curand in apropierea planetei noastre.

NASA. Separat, puteti vedea ca exista si o list cu asteroizi pentru care exista un risc special de impact cu Pamantul, acestia avand dimensiuni considerabile spre foarte mari, dar toti sunt foarte departe. Calculele celor de la NASA arata faptul ca o data la cativa ani Pamantul va fi lovit de asteroizi, asta separat de cei care intra in atmsofera mult mai des, dar sunt distrusi in calatoria lor spre suprafata, si nu ne afecteaza in vreun fel.

NASA. Agentia spatiala americana monitorizeaza constant pericolele din spatiul cosmic, si stie ca exista asteroizi care au traiectorie ce se intersecteaza cu cea a Pamantului, deci vrea sa ne protejeze.