Facebook: AVERTIZARE Lansata pentru Utilizatorii de Telefoane

Facebook lanseaza o avertizare foarte importanta pentru utilizatorii de telefoane din intreaga lume, iata ce spune compania americana si ce trebuie sa stii.

0

Facebook AVERTIZARE Lansata pentru Utilizatorii de Telefoane

Facebook a lansat astazi o avertizare foarte importanta pentru toti utilizatorii de telefoane din intreaga lume, si asta pentru ca urmeaza sa aiba loc o serie de schimbari destul de importante. Mai exact, compania Facebook ii avertizeaza pe cei care folosesc iOS 13 ca o noua setare implementata de catre compania Apple urmeaza sa blocheze localizarea lor prin intermediul aplicatiilor companiei daca nu sunt atenti ce setari fac pentru aceasta functie.

eMAG Black Friday 2018eMAG Crazy SALE, a inceput in aceasta pagina pana pe 18 noiembrie.
Orange logo Black Friday 2019Reduceri la telefoane + CONCURS in aceasta pagina incepand de astazi.

Facebook anunta utilizatorii in legatura cu noua functie din iOS 13 care permite setarea ca aplicatiile companiei sa faca localizarea lor doar o singura data cand sunt deschise, nu in mod constant, sau in fundal. Aceasta este a patra optiune care este disponibila acum pentru sistemul de localizare din iOS 13, utilizatorii putand alege ca Facebook sa ii monitorizeze tot timpul, chiar si in fundal, doar cand folosesc aplicatia, deloc, sau doar o data.

Facebook: AVERTIZARE Lansata pentru Utilizatorii de Telefoane

Facebook se plange indirect de faptul ca nu va mai putea sa urmareasca utilizatorii chiar si cand nu le folosesc aplicatia, adica va pierde o buna parte dintre datele pe care le colecta de la oameni pentru reclame, si nu numai. Facebook le spune oamenilor si ca urmeaza sa primeasca notificari de fiecare data cand aplicatia lor le monitorizeaza locatia in fundal, ceea ce reprezinta o alta problema pentru companie, care urmareste tot ceea ce facem noi.

„Pe dispozitivele iOS, în prezent aveți trei opțiuni pentru a partaja locația dvs. precisă cu o aplicație: întotdeauna, numai atunci când aplicația este în uz sau nu. Dacă decideți să actualizați la iOS 13, veți vedea o opțiune suplimentară numită „Permite o dată”, care permite unei aplicații să acceseze informațiile precise despre locație ale dispozitivului dvs. o singură dată.”

Facebook este serios afectata de aceste schimbari implementate in iOS 13 de catre compania Apple, insa nu are ce sa faca, deoarece foarte multa lume s-a plans de monitorizarea nedorita pe care o fac aplicatiile sale. Cei de la Facebook nu le cer explicit oamenilor sa ii lase sa le monitorizeze in mod constant locatia, chiar si in fundal, inda indirect asta cer, si probabil ca in viitor vor elimina unele functii, spunand ca ele nu functioneaza fara locatie.

Chiar daca Facebook vrea altceva, eu va recomand sa nu lasati aplicatia sa va acceseze locatia decat in momentul in care o folositi in ecranul principal al telefoanelor voastre.