NASA. ASTEROID aproape de Pamant, AVERTIZAREA pentru Omenire

NASA. O avertizare foarte importanta a fost emisa de catre agentia spatiala americana din cauza unui asteroid care a venit foarte aproape de Pamant.

NASA. ASTEROID aproape de Pamant, AVERTIZAREA pentru Omenire

NASA. O noua avertizare a venit pentru intreaga omenire de la agentia spatiala americana noaptea trecuta, iar asta deoarece un asteroid s-a apropiat cu foarte mare viteza de Pamant in timp ce multa lume dormea. Conform celor de la NASA, asteroidul a trecut pe langa Pamant la viteza de 50.000 de mile pe ora, insa spre bucuria tuturor, nu a lovit planeta, sansele fiind oricum foarte mici ca acest lucru sa se intample noaptea trecuta.

NASA. Asteroid 2019 RG2 este denumirea rocii din univers care a trecut cu viteza foarte mare pe langa pamant in cursul noptii trecute, iar cercetatorii l-au urmarit cu foarte mare atentie ce s-a intamplat cu el. Cei de la NASA au trecut acest asteroid in categoria celor de dimensiuni foarte mari, iar daca s-ar fi lovit cu Pamantul, ar fi provocat distrugeri serioase pe intinderi foarte mari, insa iata ca de aceasta data am avut foarte mare noroc.

NASA. ASTEROID aproape de Pamant, AVERTIZAREA pentru Omenire

NASA. De obicei agentia spatiala americana nu emite avertizari decat daca exista un risc foarte serios ca un asteroid se apropie foarte perioculos de Pamant, iar aceasta pare sa fi fost situatia si acum. Desigur ca inclusiv in cazul unei asemenea avertizari, “apropierea periculoasa” de Pamant inseamna cateva sute de mii, sau milioane, de kilometri, cei de la NASA incercand sa tina planeta in deplina siguranta fara a genera prea multa panica.

“Un asteroid urmărit de NASA a filmat aproape de planeta noastră natală aseară, la aproape 50.000 km / h, a descoperit agenția spațială americană. Asteroidul rapid a zburat pe lângă Pământ periculos de aproape în primele ore ale serii, la 9 septembrie. Zborul asteroidului a fost urmărit de Centrul NASA pentru Studiile Obiectelor Aproape de Pământ (CNEOS) de la Institutul Tehnologic din California. CNEOS al NASA urmărește toate asteroizii și cometele care amenință să lovească Pământul.”

NASA. Separat de acest asteroid, inca mai exista destui care se apropie cu foarte mare viteza de Pamant, dar care nu vor lovi planeta decat daca traiectoria lor va fi modificata pana vor ajunge aici. In aceasta idee, NASA are cativa asteroizi in monitorizare foarte atenta, iar pentru ei dezvolta un sistem special numit DART, acesta avand menirea de a proteja Pamantul in cazul in care traiectoriile lor nu se vor modifica in viitor.

NASA. Separat de agentia americana, si europenii monitorizeaza atent asteroizi si fac un sistem separat de protejare a planetei, dar ramane de vazut daca el va fi gata in curand.