NASA. Misterul SOCANT din Univers care i-a ULUIT pe Cercetatori

NASA. Un mister socant din univers i-a uluit inclusiv pe cercetatorii americani, iata ce au descoperit acestia si ce inca nu pot explica, din pacate.

NASA. Misterul SOCANT din Univers care i-a ULUIT pe Cercetatori

NASA. Nu e usor sa ii sochezi pe cei de la agentia spatiala americana, insa o surpriza descoperita de catre cercetatorii ai in univers i-a uluit prin simplul fapt ca e o prmiera pe care n-au prea putut-o explica. Monitorizand cu mare atentie o supernova, cei de la NASA au observa in univers doua lumini stralucitoare, de culoare verde si albastra, care au fost vizibile pentru o perioada foarte scurta de timp inainte de a disparea fara vreo explicatie.

NASA. Descoperirea a fost facuta cu ajutorul NuSTAR, un observator spatial foarte performant pe care agentia spatiala americana il are, iar imaginile i-au lasat “masca” inclusiv pe alti cercetatori din diverse colturi ale globului. In imaginea de mai jos puteti vedea cateva pete de lumina, insa cea care i-a interesat pe cercetatorii de la NASA se afla in partea de jos, si are o culoare verde, ea neavand deocamdata vreo explicatie foarte clara.

NASA. Misterul SOCANT din Univers care i-a ULUIT pe Cercetatori

NASA. Misterul SOCANT din Univers care i-a ULUIT pe Cercetatori lumina
Misterul socant din univers de care cercetatorii NASA au fost uluiti!

NASA. Supernova observata in momentul detectarii acestor pete de lumina nu ar avea legatura cu ele, iar cercetatorii sunt de parere ca lumina ar proveni de la o gaura neagra aflata la distanta foarte mare de Pamant. Cei de la NASA spun ca gravitatia unei gauri negre poate distrube planete, stele, etc, iar resturile care inca plutesc prin preajma sa ar putea forma pete luminoase de diverse culori, precum cele observate de catre cercetatori acum.

“Blobul verde din partea de jos a galaxiei nu a fost vizibil în timpul primei observații NuSTAR, dar ardea luminos la începutul unei a doua observații 10 zile mai târziu. Zece zile reprezintă o perioadă de timp foarte scurtă pentru ca un obiect atât de luminos să apară. De obicei, cu NuSTAR, observăm schimbări treptate în timp și nu observăm deseori o sursă de mai multe ori succesiv rapid. În acest caz, am avut norocul să prindem o sursă care se schimbă extrem de rapid, ceea ce este foarte interesant.”

NASA. Lumina in sine a fost vizibila timp de doar 10 zile, ceea ce este o perioada extrem de scurta de timp, conform cercetatorilor, disparitia sa fiind la fel de misterioasa precum aparitia. Teoria cu gaura neagra este doar una dintre cele care au aparut, fiind si cea mai plauzibila, dar NASA nu are inca o explicatie clara pentru ceea ce s-a intamplat la milioane peste milioane de kilometri distanta de Pamant.

NASA. Acestea fiind spuse, e foarte sigur sa vedem in viitor si alte evenimente similare, dar ceea ce am vazut acum ramane in lista celor care nu pot fi deocamdata explicate.