Huawei MATE 30 Pro. SOLUTIA pentru a avea Aplicatiile Google

Huawei MATE 30 Pro. Aceasta este solutia pe care compania Huawei vrea sa o foloseasca pentru a implementa aplicatiile Google in telefoanele pe care le va lansa.

Huawei MATE 30 Pro. SOLUTIA pentru a avea Aplicatiile Google

Huawei MATE 30 Pro. Acum cateva saptamani a fost spus in mod foarte clar faptul ca noul model de telefon va fi lansat cu o versiune a Android 10 care nu include aplicatiile si serviciile celor de la Google. Informatia a venit direct de la compania Google, iar cei care asteapta Huawei MATE 30 Pro au cam avut parte de o veste foarte proasta care i-a cam dezamagit, iar cei de la Huawei stiu cat de problematica este situatia si ca trebuie sa gaseasca o solutie.

Huawei MATE 30 Pro. Ei bine, in cadrul IFA Berlin 2019 unul dintre managerii companiei a declarat ca se lucreaza in momentul de fata la o solutie pentru problema care exista din cauza sanctiunilor din SUA. Deocamdata nu s-a dezvaluit care ar fi aceasta solutie pentru problemele pe care Huawei MATE 30 Pro le va avea, insa cel mai probabil aplicatiile celor de la Google vor fi integrate intr-un magazin de aplicatii oarecum controlat de Huawei.

Huawei MATE 30 Pro. SOLUTIA pentru a avea Aplicatiile Google

Huawei MATE 30 Pro. Simplu ar fi ca aplicatiile Google sa fie incluse in Huawei AppGallery, dar asta ar fi tot o incalcare a sanctiunilor impuse de catre SUA, deci e putin probabil ca acest lucru sa se intample. E posibil ca Huawei sa colaboreze cu vreo alta companie care sa distribuie aplicatiile Google pentru a se permite instalarea lor in Huawei MATE 30 Pro, iar aici intervine doar o foarte mare problema privind increderea instalarii lor.

“În ceea ce privește înlocuirea Android, bine, există întotdeauna versiunea open-source a sistemului de operare similară cu cea pe care Amazon o folosește pentru tabletele sale Fire. Și Yu a remarcat că Huawei lucrează la o soluție care va permite instalarea aplicațiilor Google pe versiunea open-source a Android.”

Huawei MATE 30 Pro. Avand in vedere ca vorbim despre aplicatii care vor fi distribuite in afara Google Play Services, oamenii trebuie sa aiba incredere ca vor putea instala aplicatiile fara a fi monitorizati in secret. Separat de asta, o alta problema mare sta in faptul ca unele aplicatii au nevoie de Google Play Store pentru a functiona, deci fara el in Huawei MATE 30 Pro aplicatiile nu vor putea fi folosite, iar problema asta e fara rezolvare.

Huawei MATE 30 Pro. Acestea fiind spuse, solutia pe care Huawei o va avea pentru telefoanele sale ar putea fi una partiala, deci ramane de vazut ce se va intampla in final cu dispozitivele.