NASA. ALERTA, ASTEROID care Vine ASTAZI cu VITEZA la Pamant

NASA. O alerta extrem de importanta privind un asteroid care se indreapta cu viteza foarte mare spre Pamant a fost emisa de catre agentia spatiala americana.

NASA. ALERTA, ASTEROID care Vine ASTAZI cu VITEZA la Pamant

NASA. O noua alerta a fost emisa de catre agentia spatiala americana astazi cu privire la un asteroid care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant, si multa lume a fost speriata de ceea ce a fost anuntat. NASA a anuntat in cursul noptii trecute ca un asteroid numit 2019 RX2(NEO) va trece cu mare viteza foarte aproape de Pamant astazi, insa partea buna este ca el nu va crea distrugeri nici daca ar lovi planeta.

NASA. Conform cercetatorilor, daca acest asteroid ar intra in atmosfera Pamantului, el ar fi complet dezintegrat deoarece are dimensiuni mici, deci nu ar rezista la traversarea acesteia. Totusi, acest asteroid vine cu o viteza de 12.000 de mile pe ora spre Pamant, conform calculelor facute de catre NASA, el avand un diametru de cam 14 metri, deci prea mic pentru a ajunge efectiv pe suprafata Pamantului, si a crea probleme serioase.

NASA. ALERTA, ASTEROID care Vine ASTAZI cu VITEZA la Pamant

NASA. Problema cu acesti asteroizi este ca desi ei se dezintegreaza in atmosfera, uneori pot exploda la distanta destul de mica de Pamant si pot speria lumea in timp ce sunt distrusi deasupra capurilor lor. Acest lucru s-a intamplat in cateva randuri de-a lungul anilor cu asteroizi pe care NASA nu i-a considerat a fi periculosi, dar care au ajuns totusi sa fie filmati de catre oameni in timp ce se deinztegreaza in atmosfera Pamantului.

“NASA a detectat un asteroid care se va apropia de Pământ miercuri. Pe baza dimensiunii asteroidului, cel mai probabil va exploda în aer dacă va încălca atmosfera Pământului. Asteroidul care se apropie a fost identificat de Centrul NASA pentru Studii de Obiecte Aproape de Pământ (CNEOS) drept RX2 din 2019. Conform bazei de date a agenției, acest asteroid circulă în prezent cu o viteză de aproape 12.000 de mile pe oră.”

NASA. Ultimul asteroid care a explodat in atmosfera a avut peste 20 de metri, si a explodat deasupra Rusiei, generand un suflu echivalent cu 500 de kilotone de explozibil TNT, adica de 33 de ori mai puternic decat bomba atomica aruncata peste Hiroshima. Acel asteroid a generat pagube inclusiv pe suprafata Pamantului desi vasta majoritate a exploziei a fost absorbita in atmosfera, iar de aceea NASA considera acesti asteroizi ca fiind periculosi.

NASA. Conform cercetatorilor acest asteroid va trece pe langa Pamant undeva in cursul orei 18:00, ora Romaniei, deci s-ar putea sa il puteti observa daca urmariti cu atentie cerul.