Planeta Marte. METEORITII PERICULOSI Formati din Suprafata sa

Planeta Marte. Noi meteoriti periculosi au fost descoperiti de catre cercetatori umbland nestingheriti prin univers, iata ce spun despre acestia.

Planeta Marte. METEORITII PERICULOSI Formati din Suprafata sa

Planeta Marte. Un anunt incredibil a venit astazi de la cercetatori, acestia afirmand ca doi meteoriti foarte periculosi au fost formati pe suprafata corpului ceresc si se misca cu mare viteza prin univers. Meteoritii s-ar fi format in interiorul unor cratere care au fost descoperite pe planeta Marte, iar cercetatorii incearca acum sa descopere din care dintre craterele de pe paneta rosie au pornit acestea inainte de a ajunge in univers.

Planeta Marte. Diversi meteoriti au ajuns pe Pamant pana in momentul de fata, insa cercetatorii n-au reusit sa afle de unde anume de pe corpul ceresc provin ei, insa incetul cu incetul se apropie de descoperirea secretelor. Este foarte interesant cum au fost propulsate rocile de pe planeta Marte in spatiul cosmic pentru a deveni meteoriti care se deplaseaza cu viteza foarte mare catre diverse alte planete, inclusiv Pamantul.

Planeta Marte. METEORITII PERICULOSI Formati din Suprafata sa

Planeta Marte. Desi meteoritii de pe acest corp ceresc sunt foarte greu de analizat de catre cercetatori, surprinzator este ca unii au patruns in atmosfera planetei noastre, fara a proboca foarte mari probleme. Diversi meteoriti care au provit de pe planeta Marte au fost descoperiti in diverse zone de pe glob, iar dimensiunile lor au fost initial surprinzator de mari din moment ce au reusit sa treaca de atmosfera si sa ajunga pe Pamant.

“În prezent încercăm să înțelegem geologia lui Marte din imaginile din satelit, unde nu putem merge să ridicăm rocile pentru a verifica că vedem ceea ce credem că vedem; rovers, care au un set limitat de instrumente, așa că nu obținem întreaga imagine; sau meteoriți marțieni, unde avem arsenalul nelimitat de instrumente de pe Pământ pentru a extrage toate datele de la ei, dar nici o idee de unde provin de pe Marte.”

Planeta Marte. Unii dintre meteoritii care au fost descoperiti pe pamant au milioane peste milioane de ani, in timp ce altii inca mai umbla prin univers, si pot fi foarte periculosi pentru Pamant. Desigur ca noi meteoriti pot ajunge oricand in spatiul cosmic pe masura ce alti asteroizi se lovesc de planeta Marte, insa totul depinde de felul in care se desfasoara evenimentele de acest gen, si unde anume are loc impactul.

Planeta Marte. Acestea fiind spuse, iata cat de rapid se apropie cercetatorii de descoperirea surselor multor meteoriti, si cat de mult conteaza acest lucru pentru toata lumea.