Planeta Marte. Anunt SOCANT Facut de un Astronaut de la NASA

Planeta Marte. Un anunt socant a fost facut de catre un astronaut de la NASA, iata ce vesti ingrijoratoare are acesta pentru intreaga omenire astazi.

Planeta Marte. Anunt SOCANT Facut de un Astronaut de la NASA

Planeta Marte. Un anunt socand vine de la un astronaut al NASA inainte ca primele misiuni sa aduca oamenii pe planeta, iar asta pune si mai mult in discutie oportunitatea trimiterii oamenilor acolo. Astronautul detaliaza cateva probleme care impiedica NASA sa transporte usor oamenii catre planeta Marte, iar prima dintre ele este distanta foarte mare pe care o nava extraterestra ar trebui sa o parcurga pentru a ajunge pe planeta rosie.

Planeta Marte. Conform acestui astronaut cu 16 ani de experienta in a lucra in cadrul NASA, e nevoie ca oamenii sa se schimbe la nivel biologic pentru a parcurge cu succes un drum pe o distanta atat de mare. Chiar si cand vom ajunge acolo, planeta Marte are o forta gravitationala ce reprezinta 3/8 din cea a Pamantului, deci vorbim din nou despre schimbari de ordin biologic pe care corpul uman trebuie sa le suporte pentru a supravietui fara probleme.

Planeta Marte. Anunt SOCANT Facut de un Astronaut de la NASA

Planeta Marte. Separat de schimbarile biologice, mai exista si problema radiatiilor pe care corpul uman trebuie sa le suporte in calatoria catre planeta, iar asta i-ar putea lasa pe astronauti fara capacitatea de a-si indeplini misiunea. Aceasta este una dintre cele mai mari griji, iar asta pentru ca daca astronautii nu ajung pe planeta Marte in deplinatatea capacitatilor mintale, atunci calatoria spre corpul ceresc va fi una complet inutila, din pacate.

“Vedem câteva schimbări frumoase în biologia umană – suficient de mari încât am vrea să le atenuăm, cel puțin parțial. Luna are mai puțin de o șesime din greutatea Pământului, în timp ce Marte are trei opt grade ale gravitației Pământului. Putem anticipa pe deplin că vor exista pierderi de oase și mușchi, nu spre deosebire de ceea ce ați vedea cu o persoană care s-a limitat la culcare multe luni sau chiar ani.”

Planeta Marte. O alta problema importanta apare dupa ce ajungem efectiv acolo, iar asta deoarece vorbim despre o planeta complet moarta, una care nu poate sustine viata in vreo forma in momentul de fata. Acestea sunt doar cateva dintre problemele care exista cu privire la planeta Marte si misiunile care ar urma sa ne duca acolo, dar totul abia cel mai devreme peste 11 ani, adica la foarte mult timp distanta de momentul de fata.

Planeta Marte. Pana la initierea primelor misiuni care vor duce oamenii pe corpul ceresc, cei de la NASA vor trimite primii oameni pe Luna, iar de acolo ii vor tirmite mai departe spre planeta rosie.