NASA. Un ASTEROID GIGANT a Declansat ALERTA pentru Pamant

NASA. Un asteroid gigant a declansat alerta pentru Pamant, agentia spatiala americana incercand sa protejeze intreaga omenire in momentul de fata de un impact mare.

NASA. Un ASTEROID GIGANT a Declasat ALERTA pentru Pamant

NASA. Un asteroid gigant a declansat o noua alerta pemtru Pamant, agentia spatiala americana avertizand intreaga omenire in legatura cu apropierea rapida a acestuia de planeta pe care traim. Conform celor de la NASA, in doar 10 zile va ajunge aproape de Pamant un asteroid care are dimensiunile de 57 – 130 de metri, adica este gigant, iar daca s-ar lovi de planeta, ar putea crea distrugeri de proportii incredibil de mari, ucigand milioane de oameni.

NASA. Asteroidul detectat de catre agentia spatiala americana are denumirea 2019 QZ1, si calatoreste cu o viteza foarte mare spre Pamant, iar deocamdata exista sanse foarte mici ca el sa loveasca planeta noastra. Cei de la NASA il considera totusi ca fiind un asteroid foarte periculos din cauza dimensiunilor foarte mari pe care le are, acestea mentinand practic pericolul la un nivel ridicat pentru planeta noastra, chiar daca sansele de impact sunt mici.

NASA. Un ASTEROID GIGANT a Declansat ALERTA pentru Pamant

NASA. Un asteroid atat de mare poate rade de pe fata Pamantului un oras de dimensiuni destul de mari, ucigand milioane de oameni, in functie de locatia in care va lovi, si producand pagube insemnate acolo. Pentru a proteja Pamantul de asteroizi periculosi, cei de la NASA au dezvoltat celebrul sistem DART, care permite distrugerea acestor roci cosmice la distante mari deasupra Pamantului, fara ca noi sa fim in vreun fel in pericol din cauza lor.

“Stânca spațială uriașă are un diametru estimat de 57 – 130 m, potrivit Tracker Asteroid Tracker. QZ1 2019 va călători cu puțin peste 5 mile pe secundă. O coliziune poate să apară în continuare din cauza unor factori atenuanți.”

NASA. Desi asteroizii care se indreapta acum spre Pamant n-ar trebui sa ne loveasca, efectul Yarkovsky ridica pericolul pentru Pamant, el spunand ca soarele poate devia traiectoriile lor prin caldura foarte mare emisa. Desigur ca acest lucru e posibil sa se intample, dar deocamdata improbabil, chiar si conform celor de la NASA, dar in ciuda increderii lor de acum, totusi au decis sa dezvolte un sistem ca DART pentru a ne proteja de asteroizi.

NASA. In momentul in care acest asteroid periculos e va apropia si mai mult de Pamant va voi anunta, insa in mod teoretic n-ar trebui sa ne temem in vreun fel de vreun posibil impact.