LUNA. FENOMEN RAR pe 13 Septembrie, iata CE se vede in ROMANIA

LUNA. Un fenomen rar se intampla astazi in lumea intreaga, iata ce vei putea vedea pe cer in cursul acestei nopti, inclusiv din Romania.

LUNA. FENOMEN RAR pe 13 Septembrie, iata CE vei VEDEA pe CER

LUNA. Va spuneam zilele trecute ca vineri, 13 septembrie 2019, are loc un fenomen rar care implica satelitul natural al Pamantului, si iata ca acest moment a venit intr-un final pentru toata lumea. In aceasta seara vom avea o LUNA plina, ceea ce e destul de rar in aceasta perioada a anului, dar mai mult decat atat, vom avea una care se afla la cea mai mare distanta de Pamant din tot timpul anului, astfel ca si dimensiunea sa va fi mai mica.

LUNA. Astazi ea va fi cu 14% mai mica decat in mod normal, si iluminarea va fi deasemenea cu 30% mai mica decat o stim de obicei, astfel ca vom avea parte de o imagine destul de interesanta cu satelitul natural. Astazi LUNA va fi la 406.000 KM de Pamant, ceea ce reprezinta a doua cea mai mare distanta la care a fost in acest an, cea mai mare distanta inregistrata intre cele doua corpuri cosmice inregistrandu-se in cursul lunii februarie.

LUNA. FENOMEN RAR pe 13 Septembrie, iata CE vei VEDEA pe CER

LUNA. Marea raritate nu este faptul ca luna va fi la o distanta mare de pamant, ci ca acest eveniment coincide cu ziua de vineri, 13 septembrie, iar asta nu se intampla chiar atat de des precum ati putea crede. In mod normal, oamenii care nu urmaresc cu foarte mare atentie LUNA n-ar putea face diferenta intre o luna care se afla la perigeu, sau apogeu, insa acum toata lumea stie ce anume va putea vedea pe cerul instelat astazi.

LUNA. In calatoria sa lunara in jurul Pamantului, satelitul natural are o orbita eliptica, iar asa ajunge sa fie mai aproape, sau mai departe, de planeta noastra in diverse perioade ale lunii. Oricine urmareste cu mare atentie miscarile pe care le face LUNA in mod regulat va sti cand sa o prinda in perigeu, sau apogeu, dar pentru cei care nu fac acest lucru, astazi va fi un eveniment interesant, dar rar, prin prisma datei la care se intampla.

LUNA. Acestea fiind spuse, in aceasta seara va puteti uita spre cer pentru a vedea o luna plina care se afla si la cea mai mare distanta de pamant, din ultimele 30 de zile.