Politia Romana Cumpara Trei Drone EXTREM de Scumpe pentru Misiuni

Politia Romana va cumpara trei drone extrem de scumpe, dar foarte performante, iata la ce fel de misiuni vrea sa le foloseasca dupa achizitie autoritatile noastre.

4

Politia Romana Cumpara Trei Drone EXTREM de Scumpe pentru Misiuni

Politia Romana se pregateste sa cumpere trei drone foarte scumpe pentru misiunile pe care le va desfasura in Romania, iar totul ca parte a unui proiect menit sa aduca mai multa tehnologie pentru misiunile institutiei. Acum ceva timp Politia Romana a initiat o licitatie prin care si-a aratat intentia de a cumpara drone capabile sa zboare timp de 50 de minute pe o distanta de maxim 5 kilometri, ele trebuind sa transmita si imagini HD cu zoom optic de minim 30x.

Politia Romana a inceput sa primeasca si primele oferte pentru cerintele sale, cateva companii din Romania oferindu-se sa ii vanda trei drone de acest tip la pretul total de 900.000 de euro fara TVA, unul urias. Desigur ca dronele de acest gen nu sunt ieftine, iar ceea ce cauta Politia Romana sunt produse de nivel “militar”, care sa aiba o functionalitate cu mult superioara celei oferite de catre dronele comerciale, iar asta nu e chiar atat de ieftin.

Politia Romana Cumpara Trei Drone EXTREM de Scumpe pentru Misiuni

Politia Romana are deja in dotare o flota de drone pe care le foloseste in diverse misiuni, inclusiv unele pentru supraveghere aeriana, insa desigur ca nu are suficiente pentru toate nevoile sale. Desigur ca unii ar putea spune ca acesti 900.000 de euro ar putea fi folositi de catre Politia Romana pentru a cumpara niste masini pentru a le inlocui pe cele care abia mai merg, dar asta e o alta poveste.

Politia Romana are nevoie si de drone pentru a supraveghea din aer zone intinse, sau pentru a se simplifica eventualele cautari pe care trebuie sa le faca pentru persoane disparute, sau infractori. Acum Politia Romana foloseste inclusiv elicoptere pentru unele misiuni de acest gen, insa dronele ar putea fi folosite mult mai usor, si cu costuri mult mai mici, in viitor, multumita unor achizitii de acest gen.

Politia Romana vrea ca aceste trei drone sa-i fie livrate intr-o perioada de 24 de luni, deci nu se va intampla totul chiar imediat, si nu le vom vedea foarte curand in functiune.