Apple Investeste in Gorilla Glass pentru Viitoarele Telefoane iPhone

Apple Investeste in Gorilla Glass pentru Viitoarele Telefoane iPhone

Apple a anuntat astazi ca face o investitie de inca 250 de milioane de dolari in Corning, compania care produce Gorilla Glass, folosita in multe produse proprii. Apple a investit 200 de milioane de dolari in Corning in 2017, astfel ca investitia totala se ridica acum la 450 de milioane de dolari in doar doi ani.

Apple a investit banii deoarece Corning are nevoie de sume pentru a-si continua cercetarea si dezvoltarea pentru noi solutii de protectie a ecranelor telfeoanelor. Apple spune ca inclusiv pentru telefoanele iPhone 11 a fost folosita investitia anterioara facuta in companie, confirmand ceea ce multi nu credeau, ca Gorilla Glass protejeaza iPhone.

Apple a fost prima companie mare care a avut incredere in Corning si i-a folosit produsele, Steve Jobs vazand potentialul produselor sale. Peste 10 ani mai tarziu, Apple inca investeste in Corning, si foloseste Gorilla Glass in sutele de milioane de iDevice/Apple Watch-uri pe care le vinde in fiecare an in lumea intreaga.

“Apple a anunțat astăzi că acordă 250 de milioane de dolari din fondul său avansat de fabricație către Corning Incorporated, furnizor de sticlă de precizie pentru iPhone, Apple Watch și iPad. Sticla pentru fiecare generație de iPhone, inclusiv iPhone 11 și iPhone 11 Pro, care vor fi disponibile mai târziu săptămâna aceasta, a fost făcută la fabrica Harrodsburg din Kentucky din Corning.”

Apple cheltuie si sume impresionante pentru a cumpara produsele Corning, dar desigur cu unele reduceri multumita investitiilor pe care le-a facut pana acum. Apple nu va renunta prea curand la Corning dupa o tentativa esuata de a face asta, parand sa fie convinsa ca nu are alternativa la Gorilla Glass, inca.