Planeta Marte. ULUITOARE Imagine de la NASA ce CUTREMURA Lumea

Planeta Marte. Imaginea uluitoare a NASA care a cutremurat lumea ne arata unul dintre marile secrete care a ramas ascuns pana in momentul de fata acolo.

Planeta Marte. ULUITOARE Imagine de la NASA ce CUTREMURA Lumea

Planeta Marte. O uluitoare imagine noua de la NASA a fost publicata in cursul acestei zile pentru a demonstra ceva ce a cutremurat intreaga lume, dar multumita ei putem vede acat de spectaculoasa e suprafata de acolo. De pe planeta Marte cei de la NASA publica in mod constant imagini noi, insa de aceasta data avem parte de o surpriza extrem de interesanta multumita satelitilor care se uita in fiecare secunda la corpul ceresc.

Planeta Marte. Imaginea de mai sus este facuta in perioada in care acolo vine primavara, iar desi temperaturile raman extrem de scazute, cei de la NASA sustin ca exista totusi unele modificari ce pot fi observate. Conform NASA, pe perioada iernii, pe planeta Marte se depunde un strat subtire de gheata pe dunele de la polul sau nord, insa cand vine primvara, el incepe sa dispara, imaginea de mai jos fiind facuta in cursul lunii mai pentru a evidentia asta.

Planeta Marte. ULUITOARE Imagine de la NASA ce CUTREMURA Lumea

Planeta Marte. ULUITOARE Imagine de la NASA ce CUTREMURA Lumea gheata

Planeta Marte. Cei de la NASA au publicat-o doar acum, iar desi ea vine cu mare intarziere, ne arata totusi suprafetele care sunt acoperite de gheata, si cele care raman fara acel strat de gheata carbonica. Pe masura ce stratul de gheata de pe suprafata incepe sa se topeasca, de sub suprafata se ridica gaze care poarta cu ele si particule de nisip, ele asezandu-se pe terenul de deasupra lor, formand exact ceea ce vedeti in imaginea de mai sus.

“Această imagine captivantă a fost realizată în regiunea polară nordică a planetei Marte. Dunele au diferite forme caracteristice pe Marte la fel ca pe Pământ, oferind indicii despre direcția vântului predominant. Monitorizarea lor în timp ne oferă, de asemenea, un laborator natural pentru a studia modul în care evoluează dunele și modul în care sedimentele sunt, în general, transportate în jurul planetei.”

Planeta Marte. Practic, toate bportiunile negre vizibile in imaginea de mai sus reprezinta zone care au fost acoperite de catre nisipul ce a patruns prin gheata rarefiata deasupra suprafatei. Cei de la NASA au gasit aceasta explicatie pentru a ne arata de ce pe planeta Marte se gasesc zone in care suprafata arata in acest mod, iar ceea ce ne este dezvaluit este fioarte interesant, din toate punctele de vedere.

Planeta Marte. Acestea fiind spuse, iata ca exista si zone de pe corpul ceresc care sunt mult mai surprinzatoare decat credea lumea pana in momentul de fata.