Windows 10. ALERTA! Avertizarea Emisa de Microsoft pentru Clienti!

Windows 10. O alerta foarte importanta a fost facuta de catre compania Microsoft pentru toti utilizatorii de PC-uri, iata ce trebuie sa stii si sa faci acum.

0

Windows 10. ALERTA! Avertizarea Emisa de Microsoft pentru Clienti!

Windows 10. O alerta extrem de importanta a fost emisa de catre compania Microsoft pentru clientii din intreaga lume prin confirmarea unei probleme foarte grave care afecteaza calculatoarele ce au cele mai recente actualizari. Mai exact, se pare ca patch-ul cel mai recent pentru Windows 10 strica Windows Defender, una dintre barierele menite sa opreasca infectarea calculatoarelor cu malware si virusi, Microsoft confirmand in mod oficial aceasta problema.

Windows 10. In incercarea de a Windows System File Checker compania Microsoft a stricat Windows Defender care nu mai poate proteja acum calculatoarele utilizatorilor de pericolele care exista pe internet. Pe 16 septembrie a fost stricat Windows Defender de catre compania Microsoft printr-o actualizare pentru Windows 10 lansate atunci, astfel ca utilizatorii nu pot face scanari rapide, sau chiar complete, pentru fisierele din calculatoare.

Windows 10. ALERTA! Avertizarea Emisa de Microsoft pentru Clienti!

Windows 10. Windows Defender incepe sa scaneze cateva dintre fisierele din calculatoarele noastre, iar apoi se blocheaza in totalitate, totul fara ca utilizatorii sa fie anuntati in prealabil in legatura cu ceea ce se intampla. Cei de la Microsoft spun ca doar scanarile facute de catre administratorii de sistem pentru Windows 10 sunt afectate, iar cum vasta majoritate a oamenilor folosesc calculatoarele ca administratori, Windows Defender e inutil.

“Pentru a rezolva o eroare de codare în Windows System File Checker (SFC) care a cauzat o eroare la verificarea fișierelor de sistem care aveau nevoie de reparații, Microsoft a lansat o actualizare la Windows Defender pe 16 septembrie. Această soluție, Windows Defender versiunea 4.18.1908.7, din nefericire, a fost introdusă o altă problemă la fel de gravă, de scanare: atât scanarea rapidă cât și cea completă au încetat să funcționeze după ce inspectează doar o mână de fișiere.:

Windows 10. Cei de la Microsoft spun ca au lansat o actualizare cu o rezolvare pentru aceasta problema, iar in mod normal ea ar trebui sa se instaleze in mod automat in oricare dintre PC-urile care ruleaza sistemul de operare acum. Desigur ca daca acest lucru nu s-a intamplat, ar trebui sa verificati daca s-a facut instalarea, si sa o faceti in mod manual pentru a va putea proteja impotriva virusilor si malware-ului care exista pe internet.

Windows 10. In mod teoretic, toata lumea ar trebui sa aiba problema rezolvata dupa instalarea acelei actualizari, asa ca ramane ca fiecare sa se asigure ca are instalat patch-uri care readuce lucrurile la normal.