RO-ALERT. NOU Tip de Mesaj de ALERTA Trimis catre Romani

RO-ALERT. Un nou tip de alerta a fost trimis de catre autoritatile din Romania catre cetateni, iata ce au primit astazi bucurestenii pe telefoane.

RO-ALERT. NOU Tip de Mesaj de ALERTA Trimis catre Romani

RO-ALERT. Astazi serviciul de alerta in caz de urgenta a fost folosit de catre autoritatile din Romania pentru a trimite un nou tip de mesaj, insa de aceasta data doar in Bucuresti, nu si in alte zone din tara. Mai exact, in centrul Bucurestiului, la ambasada Israelului, s-a desfasurat un exercitiu de interventie in cazul unui atac terorist, iar RO-ALERT a fost folosit pentru a avertiza populatia din preajma ambasadei in legatura cu ceea ce se intampla.

RO-ALERT. Desi in mod normal sistemul a fost gandit pentru a trimite mesaje de alerta in cazul situatiilor de urgenta, iata ca ajunge sa fie folosit inclusiv pentru exercitii pe care le fac autoritatile. In centrul Bucurestiului a fost blocata circulatia, un elicopter a survolat constant zona timp de aproximativ 2 ore, si probabil s-a luat decizia ca RO-ALERT sa fie folosit pentru a alerta populatia din zona care nu stia ce se intampla acolo.

RO-ALERT. NOU Tip de Mesaj de ALERTA Trimis catre Romani

RO-ALERT. NOU Tip de Mesaj de ALERTA Trimis catre Romani atac terorist

RO-ALERT. Aceasta este o situatie exceptionala pentru folosirea sistemului de alerta in caz de urgenta, iar asta pentru ca in mod normal n-ar trebui trimise mesaje de avertizare in situatii de acest gen. Cei de la ISU Bucuresti-Ilfov au publicat si un mesaj prin care explica tot ceea ce se intampla in centrul Bucurestiului, dar si de ce a fost trimis un mesaj prin RO-ALERT pentru a informa populatia in legatura cu evenimentele de acolo.

“În aceste momente, la ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de SRI (in calitate de autoritate națională in domeniul prevenirii și combaterii terorismului) si instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului. Vor fi testate: răspunsul in teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis și un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti.”

RO-ALERT. In perioada verii intregul sistem a fost testat pentru a se verifica daca mesajele sunt trimise si ajung cum trebuie la utilizatorii de smartphone-uri din Romania, testele desfasurandu-se cu succes. Acum situatia este diferita, si desi acest tip de alerta nu e printre cele care au fost anuntate initial de catre autoritati ca urmand a fi trimise prin sistem, e posibil sa mai primim in viitor alerte pentru exercitii facute de autoritati.