RO-ALERT. Orasul Bucuresti AVERTIZAT cu INTARZIERE de IGSU

RO-ALERT. Orasul Bucuresti a fost avertizat cu intarziere de catre IGSU in legatura cu fenomenele meteo severe care au lovit capitala Romaniei ieri.

RO-ALERT Orasul Bucuresti AVERTIZAT cu INTARZIERE de IGSU

RO-ALERT. Ieri IGSU a trimis in Bucuresti o avertizare de cod portocaliu pentru vreme severa, mai exact descarcari electrice si ploaie, plus grindina, insa alertarea a venit mult prea tarziu fata de desfasurarea evenimentelor. In cazul meu, mesajul de avertizare primit de la RO-ALERT a ajuns abia dupa ce tunetele si fulgerele puternice s-au oprit, iar felul in care se trimit aceste mesaje de avertizare ramane in continuare o foarte mare problema.

RO-ALERT. Nu stiu daca mesajul a ajuns cu intarziere pentru ca a fost trimis tarziu de catre autoritati, sau daca angajatii de la IGSU l-au trimis tarziu pentru ca l-au primit tarziu, sau au asteptat ca fenomenele meteo sa se desfasoare. Chiar si asa, pentru Bucuresti avertizarea a venit dupa ce fenomenele meteo au trecut, deci RO-ALERT a fost complet inutil pentru unii dintre cei care au fost afectati de catre aceste fenomene meteorologice.

RO-ALERT. Orasul Bucuresti AVERTIZAT cu INTARZIERE de IGSU

RO-ALERT Orasul Bucuresti AVERTIZAT cu INTARZIERE de IGSU avertizare
Mesaul de alerta trimis de catre IGSU in Bucuresti pentru avertizarea meteorologica.

RO-ALERT. N-am inteles nici de ce iOS-ul a afisat alerta intr-o notificare care se intinde pe intregul ecran, dar asta e probabil o eroare de la sistemul de operare, si nu ceva ce are legatura cu felul in care a fost facuta notificarea. Trecand peste asta, RO-ALERT a fost complet inutil ieri pentru multi dintre cei care locuiesc in Bucuresti, iar asta desi sistemul ar fi trebuit sa avertizeze foarte multa lume inainte ca feonomenele meteo sa se intample.

RO-ALERT. Pe pagina de Facebook a celor de la ISU Bucuresti – Ilfov exista foarte multe persoane care se plang din cauza faptului ca mesajul a ajuns si la o ora dupa ce s-a terminat evenimentul meteorologic in sine. Asta imi da de inteles ca infrastructura folosita pentru trimiterea mesajelor este problema, si ca alertele sunt trimise foarte incet la numarul mare de oameni, ceea ce face sistemul complet inutil, din pacate pentru noi toti.

RO-ALERT. Daca problema este intr-adevar cu scalarea sistemului la o baza foarte mare de date, iar din punct de vedere tehnic sistemul e incapabil sa alerteze toata lumea in timp util, atunci cineva ar trebui sa raspunda pentru asta.