ESA Publica o Imagine INCREDIBILA cu Planeta Marte cum NU ai Vazut-o

ESA a publicat o imagine incredibila cu planeta Marte cum nu ai vazut-o pana in prezent, iata cum uimesc europenii intreaga planeta cu poza surprinsa.

esa imagine incredibila plenta marte
ESA Publica o Imagine INCREDIBILA cu Planeta Marte cum NU ai Vazut-o

ESA, agentia spatiala europeana, a publicat o imagine incredibila cu planeta Marte asa cum nu ai mai vazut-o pana in momentul de fata, aratand si felul in care ar trebui privita ea de catre toata lumea. Puteti vedea mai jos poza pe care ESA a publicat-o pentru intreaga lume, si vorbim despre o “felile” din pplaneta Marte care ne arata ca ea are zone care seamana si cu cele de pe Pamant, in special acolo unde exista foarte mult desert.

ESA a inregistrat aceasta imagine cu planeta Marte si prezinta zonele Terra Sabaea si Arabia Terra, iar diferentele dintre aceasta imagine si zonele desertice de pe Pamant nu sunt chiar atat de mari. In partea superioara a imaginii facute de catre ESA pe planeta Marte puteti vedea polul sau nord, ea cuprinzand inclusiv o buna parte a corpului ceresc pana in zona polului sud, astfel ca avem o imagine destul de buna cu modul in care arata totul.

ESA Publica o Imagine INCREDIBILA cu Planeta Marte cum NU ai Vazut-o

Esa planeta marte poza zonala
Imaginea inregistrata de catre ESA cu planeta Marte pe 17 iunie 2019.

ESA a inregistrat imaginea in data de 17 iunie, cand sonda sa spatiala a intra in orbita corpului ceresc pentru a inregistra imagini noi care sa fie analizate de catre cercetatorii europeni. Conform ESA, rezolutia la nivelul solului pentru aceasta poza cu planeta Marte este de aproximativ 1 km/pixel, poza de mai jos avand rezolutia de 2772 x 7526 pixeli, astfel ca o suprafata foarte mare din corpul ceresc a fost inregistrata de catre cercetatori pentru noi.

“Această imagine de la Mars Express de la ESA prezintă o felie frumoasă a Planetei Roșii de la capacul polar nordic în jos și evidențiază pantele cratere, înfocate ale regiunilor Terra Sabaea și Arabia Terra. Conține date culese la 17 iunie 2019 pe orbita 19550.”

ESA nu este la fel de cunoscuta precum NASA in ceea ce priveste explorarea spatiala, iar asta pentru ca nu are realizar atat de mari precum cele ale americanilor, dar ceea ce vedem acum cu planeta Marte este impresionant. Desi cei de la ESA nu sunt cunoscuti atat de mult inca, ei lucreaza deasemenea la proiecte care sa duca primii oameni pe planeta Marte, chiar daca acestea nu sunt la fel de avansate precum cele ale NASA.

ESA vrea sa ne arate ca este capabila sa faca multe dintre cele realizate de catre NASA, iar aceasta imagine cu planeta Marte ne dezvaluie cat de serioasa este munca depusa de catre europeni in momentul de fata.