RCS & RDS ia o DECIZIE RADICALA cu IMPACT pentru Clienti!

RCS & RDS ia o decizie radicala si foarte importanta, care va avea un impact serios pentru toti clientii din Romania, iata ce se va intampla cu acestia.

RCS & RDS investitie

RCS & RDS a luat o decizie radicala care va avea un impact destul de serios pentru multi dintre clienti, iar asta in conditiile in care se pregateste sa faca o serie de modificari extrem de necesare in cadrul retelei sale. Cei de la RCS & RDS au luat decizia de cumpara infrastructura de telefonie mobila a celor de la Telekom, impreuna cu partea de licente radio, daca o pot face fara a prelua si milioanele de clienti pe care grupul german ii are acum in Romania.

RCS & RDS are nevoie foarte mare de o infrastructura care sa-i asigure acoperire pentru peste 90% din teritoriul Romaniei pentru 2G/3G/4G inainte de a extinde acoperirea 5G, iar asta ar fi benefic pentru toti clientii. Nu se stie cam cat ar urma sa coste achizitionarea infrastructurii celor de la Telekom, insa daca RCS & RDS va face asta, atunci cel mai probabil va trebui sa isi creasca si preturile pentru serviciile pe care le ofera pentru clienti.

RCS & RDS ia o DECIZIE RADICALA cu IMPACT pentru Clienti!

RCS & RDS va fi nevoita sa faca o investitie masiva pentru a cumpara infrastructura celor de la Telekom, iar pentru a isi acoperi costurile e posibil sa fie nevoita sa creasca preturile pentru clientii sai. RCS & RDS a atras foarte multi clienti in cadrul retelei sale multumita preturilor foarte mici, dar cu investitii mari vin si cresteri de preturi, de obicei, dar poate ca unii dintre clienti vor intelege ca si calitatea trebuie platita intr-un final.

RCS & RDS a facut de-a lungul anilor foarte multe investitii pe care nu le-a inclus in preturile serviciilor pana recent, cand oricum a facut o crestere foarte mica pentru preturile serviciilor pe care le ofera in Romania. O noua crestere pe partea de telefonie mobila pentru a oferi acoperire pentru 90% din teritoriu nu cred ca va supara vreun client al RCS & RDS, mai ales ca toti s-ar bucura nu doar de acoperire mult mai buna, ci si de internet mai rapid.

RCS & RDS este in discutii de ceva vreme cu Telekom pentru achizitia infrastructurii de telecomunicatii a Telekom, insa ramane de vazut cand si cum s-ar putea intampla asta.