iPhone 12 cu Design-ul iPhone 4 va fi mai SCUMP decat iPhone 11

iPhone 12 va fi lansat cu un design nou similar cu cel al iPhone 4, dar va avea si un pret de vanzare mult mai mare decat cel al seriei iPhone 11.

iPhone 12 Design iPhone 4 SCUMP iPhone 11

iPhone 12 va fi lansat anul viitor de catre compania Apple, si ar urma sa aiba un design foarte similar cu cel al iPhone 4, insa din pacate se pare ca va fi mai scump decat iPhone 11, conform unor informatii aparute azi. In iPhone 12 compania Apple vrea sa foloseasca acelasi materiale precum in iPhone 11, adica tot otel inoxidabil, insa ar urma sa foloseasca un proces de fabricatie diferit pentru injectarea metalului lichid in prese pentru a face structura finala.

iPhone 12 urmeaza deasemenea sa aiba segmentata diferit carcasa pentru a nu mai fi afectata conectivitatea GSM, asa cum s-a intamplat cu seria iPhone 4, deci iata ca in final au invatat ceva din acea problema. Aceasta schimbare pentru procesul de productie ar urma sa aduca si o crestere pentru costurile de fabricatie ale carcasei iPhone 12, ceea ce se va resimti in pretul final pe care-l vor avea de platit clientii care vor alege sa cumpere aceste telefoane mobile.

iPhone 12 cu Design-ul iPhone 4 va fi mai SCUMP decat iPhone 11

iPhone 12 ar urma deasemenea sa vina si cu safir in loc de sticla pentru protejarea carcasei, iar cum acest material este mult mai scump, e de inteles de ce si preturile ar trebui sa creasca. Separat de aceste schimbari, iPhone 12 urmeaza sa vina cu o noua camera mai buna, cu un descupaj gandit diferit, si cu componente noi, plus alte componente interne, toate aceste schimbari urmand a aduce in final o crestere pentru pretul de vanzare.

“În orice caz, Kuo afirmă, de asemenea, că aceste modificări ar putea crește substanțial costurile materialelor, cadrul metalic putând costa cu până la 50-60% mai mult și acoperirea cu până la 40-50% mai mult. El nu spune dacă acest lucru va duce la un cost mai mare la vânzarea cu amănuntul, dar pare probabil.”

iPhone 12 ar avea pentru carcasa un cost cu 50% – 60% mai mare, iar pentru sticla de protectie un cost cu 40% – 50% mai mare, ceea ce desigur ca Apple nu va absorbi, ci va trece mai departe la clienti. Asta inseamna ca preturile pentru iPhone 12 vor creste cu macar 50 de euro, adaugand si toate taxele, insa am putea vorbi si despre o crestere de 100 de euro, ceea ce ar duce telefoanele intr-o zona de pret care i-ar putea tine departe pe clienti.

iPhone 12 este prezentat acum ca fiind telefonul pe care fanii Apple ar trebui sa il astepte cu adevarat, insa pana atunci, seria iPhone 11 este singura de top pe care o vinde acum compania Apple.