Huawei se Pregateste de o LOVITURA foarte DURA si in Romania

Huawei se pregateste de o lovitura foarte dura si in Romania, iata de ce se va complica situatia chinezilor inclusiv in tara noastra in curand.

Huawei interzicere romania

Huawei a avut in ultima vreme parte de destul de multe lovituri din partea SUA, dar si a altor tari europene, si nu numai, iar lucrurile ar putea merge in continuare in acelasi trend, din pacate pentru companie. Acum lucrurile vin si in Romania, acolo unde presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca intentioneaza sa afle, cu ajutorul CSAT, daca Huawei este un risc pentru siguranta nationala a tarii, si probabil ca a cerut deja o ancheta.

Huawei este vizata de un memorandum semnat intre SUA si Romania prin presedintii fiecareia, acesta vorbind despre necesitatea ca tara noastra sa scape de echipamentele de telecomunicatii care reprezinta un risc. Cele ale Huawei trecute in aceasta categorie de catre SUA, deci implicit si Romania ar trebui sa le priveasca in acest fel, deci in mod teoretic ar urma o interzicere a lor la folosire pentru operatorii de telecomunicatii din tara.

Huawei se Pregateste de o LOVITURA foarte DURA si in Romania

Huawei a fost atacata si de catre ambasadorul SUA la Uniunea Europeana la scurt timp dupa semnarea acelui memorandum, fiind in vizita in Romania, acesta a readus in discutie problemele de securitate. Avand in vedere ca SUA are destui soldati in unele baze militare din Romania, iar Trump a spus ca partenerii SUA trebuie sa scape de echipamentele Huawei daca vor sustinerea sa, e de asteptat ca lucrurile sa mearga in aceasta directie si la noi.

Huawei si-a vandut echipamentele de telecomunicatii catre multi operatori de telefonie mobila din tara noastra, si are contracte inclusiv pentru furnizarea de echipamente pentru viitoarele retele 5G din tara noastra. Huawei a livrat deja unele echipamente pentru retelele 5G active deja la unii operatori, si pentru cele care vor fi active la altii, dar daca prin CSAT se va cere interzicerea lor, atunci acestea ar putea fi scoase din functiune de catre companii.

Huawei ar mai putea avea de asteptat pana cand rezultatele anchetei CSAT ar putea fi publicate, deci lucrurile nu vor merge intr-o directie descendenta chiar imediat.