Romania: TOP 10 cele mai FOLOSITE Telefoane in Anul 2019

Romania are un top 10 al celor mai folosite telefoane mobile publicat pentru a ni se arata care sunt cele mai populare in randul romanilor in anul 2019.

romania top 10 telefoane 2019

Romania are publicat un top foarte interesant cu 10 dintre cele mai folosite telefoane mobile de catre locuitori, si vorbim despre o clasificare facuta in baza detectarii acestor telefoane in timpul navigarii pe internet. Topul este destul de surprinzator, in principal din cauza faptului ca incepe cu doua telefoane iPhone pe primele doua locuri, insa e cunoscut faptul ca acestea sunt foarte folosite pentru navigare pe internet, la nivel global.

iPhone 7 este un telefon vechi de peste 3 ani de zile, in timp ce iPhone X abia a implinit 2 ani de zile, dar chiar si asa, sunt mai populare decat telefoanele Samsung lansate cu 3 si 4 ani in urma. iPhone 8 este plasat abia pe locul al 9-lea in top, in timp ce iPhone 6S troneaza deasupra sa pe locul 6, iar un singur telefon de la Huawei e prezent pe locul 8, ceea ce arata ca navigarea pe internet nu ar fi tocmai ceva ce utilizatorii fac foarte des.

Romania: TOP 10 cele mai FOLOSITE Telefoane in Anul 2019

Desigur ca acest top vizeaza doar telefoanele care navigheaza pe internet in Romania intr-o retea de website-uri care au software de monitorizare a traficului de la anumite companii specializate in asta. Topul nu trebuie privit ca fiind unul 100% corect, iar asta pentru ca nu se bazeaza pe vanzarile generate de catre telefoanele vandute in Romania, ci pe analizarea traficului de internet facut de catre utilizatori de pe telefoane.

  1. iPhone 7 – 4.19%
  2. iPhone X – 3.88%
  3. Samsung Galaxy S8 – 3.41%
  4. Samsung Galaxy S7 – 3.19%
  5. Samsung Galaxy S3 – 3.14%
  6. Samsung Galaxy J5 – 3.02%
  7. iPhone 6S – 2.67%
  8. Huawei P20 Lite – 2.27%
  9. iPhone 8 – 2.25%
  10. Samsung Galaxy S7 Edge – 2.18%

In Romania nu toti cei care cumpara iPhone, Samsung, Huawei navigheaza pe internet foarte des, iar asta pentru ca nu toti sunt neaparat tineri dornici sa stea foarte mult pe internet, deci n-ar fi vazuti prea bine in statistici. In Romania s-a spus de multe ori ca Samsung si Huawei controleaza vanzarile de telefoane, iar Apple ar fi pe locul al treilea, ceea ce totusi nu se prea vede in topul de mai sus, situatia fiind foarte interesanta.