Vodafone Romania LANSEAZA un Serviciu Asteptat de MULTI Clienti

Vodafone Romania a anuntat lansarea VoLTE si VoWiFi pentru clientii din Romania, ambele servicii urmand a fi disponibila gratuit pentru toti din retea.

vodafone romania volte vowifi

Vodafone Romania a decis intr-un final sa lanseze, dupa foarte multi ani de asteptare, serviciile VoLTE si VoWiFi, cu doar primul mentionat deocamdata intr-o pagina dedicata in cadrul website-ului sau. Vodafone Romania anuntase ca va implementa tehnologia VoLTE in reteaua sa inca de prin 2014, daca nu ma insel, insa iata ca a fost nevoie de 5 ani pentru lansare, probabil pentru ca au batut mai greu cu ciocanul software-ul in serverele lor.

Vodafone Romania devine astfel doar unul dintre operatorii din Romania care ofera tehnologia VoLTE pentru clienti, dupa Orange, sau Digi Mobil, astfel ca doar isi ajunge din urma concurenta cu o tehnologie foarte utila. Cei care folositi Orange si Digi Mobil stiti deja de cativa ani ca VoLTE aduce calitate mult mai buna pentru apelurile telefonice, dar si posibilitatea de a face apelurile telefonice prin 4G, acum in sfarsit si la Vodafone Romania.

Vodafone Romania LANSEAZA un Serviciu Asteptat de MULTI Clienti

Vodafone Romania lanseaza serviciul cu limitari, asa cum e si normal dupa 5 ani de implementat tehnologia in Romania, deci doar doua serii de telefoane vor putea face apeluri VoLTE prin intermediul retelei. Telefoanele Samsung GALAXY S9/Plus si Huawei P30/Pro sunt compatibile cu serviciul VoLTE la Vodafone Romania, restul telefoanelor urmand a deveni compatibile poate peste inca 5 ani, sau 10, daca adauga cate 4 modele o data la fiecare 5 ani.

“Vodafone îţi aduce VoLTE și ViLTE, funcţionalităţi ale reţelei care folosesc tehnologia 4G pentru apeluri de voce sau video la calitate HD. În plus, poţi să suni folosind orice reţea Wi-Fi cu acces la Internet. Aceste funcţionalităţi sunt oferite gratuit clienţilor Vodafone.”

Vodafone Romania ar putea sa ofere suport VoLTE pentru toate telefoanele iPhone care au fost lansate in ultimii 5 ani, dar probabil ca e nevoie de mai multa ciocaneala in servere ca sa bage software-ul si pentru ele. Pe de alta parte, inclusiv tehnologia VoWifi ar trebui sa ajunga la Vodafone Romania, dar compatibilitatea este limitata tot la aceste patru modele de telefoane mobile, astfel ca daca aveti altul, trebuie sa asteptati, nu se stie cat.

Vodafone Romania ofera gratuit aceste servicii pentru toti clientii din tara noastra, asa cum e normal, si asa cum o fac inclusiv cei de la Orange si Digi Mobil, dar Vodafone a cerut in trecut bani pe VoIP, asa ca… poate va baga la un moment dat taxa si pentru astea.