Anuntul RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone cu IMPACT pentru ROMANI

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone sunt in centrul unui anunt foarte important facut cu privire la o schimbare foarte importanta pregatita de autoritati.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone infrastructura

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, au astazi un anunt foarte important facut de catre asociatia care ii reprezinta si in discutiile cu autoritatile din Romania, iar ea va avea impact asupra tuturor clientilor actuali. Mai exact, RCS & RDS, impreuna cu ceilalti operatori, au reclamat pana acum faptul ca OUG 114/2018 are o prevedere problematica din cauza careiea ei vor avea dificultati in a-si extinde infrastructura din Romania la fel de usor ca pana acum.

RCS & RDS, la fel precum ceilalti operatori, au afirmat OUG 114/2018 le poate aduce amenzi foarte mari din cauza modului in care sunt reglementate acum lucrarile de constructii pentru infrastructura. OUG 114/2018 impunea pentru RCS & RDS, si ceilalti operatori, noi obligatii in ceea ce priveste autorizatiile pe care trebuiau sa le obtina pentru a-si punea construi infrastructura pe terenuri pe care nu le detin.

Anuntul RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone cu IMPACT pentru ROMANI

RCS & RDS, si ceilalti operatori, au acum un anunt facut de catre Asociatia Operatorilor Mobili din Romania prin care este sustinuta o initiativa a Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale pentru a modifica OUG 114/2018. Initiativa ministerului are la baza modificarea prevederilor din OUG 114/2018 astfel incat orice fel de lucrari de constructii pentru infrastructura pe care le-ar face RCS & RDS, si alti operatori, sa fie mai simple.

“Operatorii de telefonie mobilă din România sprijină inițiativa Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale de a supune consultării publice un act legislativ referitor la dezvoltarea de infrastructură pentru telecomunicații.  Proiectul Ordonanței de urgență este un prim pas în întâmpinarea solicitărilor operatorilor telecom de clarificare și simplificare a cadrului legislativ privind dezvoltarea rețelelor de telecomunicații. Este un demers de eliminare a incoerențelor actuale din domeniul legislativ ce va susține procesul de dezvoltare sustenabilă a României în domeniul digital.”

RCS & RDS, impreuna cu restul companiilor telecom, ar avea practic parte de o legislatie mult mai apropiata de cea europeana cand vine vorba despre posibilitatea de a-si extinde infrastructura in Romania. Atat RCS & RDS, cat si restul companiilor telecom, si-au extins infrastructura “ca in junga”, pe toti stalpii, fara vreo odine si logica, astfel ca ar fi nevoie si de putina ordine in ceea ce fac ei in momentul de fata.

RCS & RDS, dar si restul mediului telecom, sustin initiativa ministrului Comunicatiilor, dar ea are nevoie de trecerea printr-o consultare publica acum, si abia mai tarziu va ajunge intr-o ordonanta de urgenta.