ALERTA pentru Android si iOS, SUTE de MILIOANE de Oameni AFECTATI

O alerta pentru sute de milioane de utilizatori iOS ai Android ar trebui sa puna in atentie o problema extrem de grava pentru toata lumea.

android ios zynga hack

Pentru utilizatorii Android si iOS vine astazi o alerta extrem de importanta, sute de milioane de persoane fiind viza de catre acest anunt care ne arata ca siguranta nu este ceva ce toate companiile pretuiesc. Mai exact, utilizatorii Android si iOS care se folosesc oricare dintre jocurile companiei Zynga trebuie sa stie ca hackerii au obtinut accesa la datele a peste 1 miliard de conturi, apartinand catorva sute de milioane de jucatori din intreaga lume.

Zynga a dezvaluit pe 12 septembrie ca unele dintre serverele sale au fost accesate de catre haceri, fara a oferi prea multe informatii despre ceea ce s-a intamplat, insa problema pare sa fie una extrem de serioasa. Se pare ca Zynga a apelat la companii externe pentru a investiga ce s-a intamplat in serverele sale, si a anuntat inclusiv autoritatile, avand in vedere numarul foarte mare de utilizatori iOS si Android care au fost afectati de hack.

ALERTA pentru Android si iOS, SUTE de MILIOANE de Oameni AFECTATI

Unul dintre hackerii care a obtinut acces la date a confirmat ca are informatiile despre 200 de milioane de utilizatori Android si iOS din intreaga lume ceea ce arata ca problema este una foarte mare. Cele 200 de milioane de conturi sunt folosite in aplicatiile iOS si Android ale jocului Words With Friends, unul extrem de popular, dar asta nu e tot, pentru datele a altor doua jocuri foarte populare au fost preluate de catre acest hacker.

“După o cheie destul de joasă, din 12 septembrie, a dezvăluit Zynga că unele informații despre contul jucătorului ar fi putut fi accesate ilegal de „hackerii din afara”, a fost demarată o anchetă, firmele medico-legale externe au apelat să ajute și forțele de ordine au contactat.”

Printre datele preluate din serverele Zynga se numara: numele utilizatorilor, adresele de email, ID-urile pentru logare, parolele in format SHA1, token-urile pentru resetarea parolelor, numerele de telefon, si conturile Facebook. Practic vorbim despre o gama extrem de diversificata de informatii despre utilizatorii de pe platformele iOS ai Android, iar de aceea au fost contactate inclusiv autoritatile pentru ca situatia sa fie investigata pe indelete.

Utilizatorii Android si iOS care sunt activi in jocurile celor de la Zynga au primit recomandarea de a-si reseta parolele pentru conturile din platforma, pentru ca e posibil ca hackerii sa le fure, si implicit banii.