NASA. ALERTA pentru un ASTEROID URIAS ce ajunge AZI la Pamant

NASA. O noua alerta foarte importanta a fost emisa pentru un asteroid de mari dimensiuni care se apropie cu viteza foarte mare de Pamant, iata cand va ajunge.

nasa alerta asteroid

NASA. O alerta noua a fost lansata pentru un asteroid urias care va ajunge peste doar o ora la Pamant, agentia spatiala americana reusind sa descopere din timp aceasta roca, iar asta in timp ce unele au fost ratate. Acest asteroid pentru care NASA a emis alerta de astazi va ajunge cu foarte mare viteza aproape de Pamant la ora 10:35, astfel ca il puteti urmari inclusiv online, daca sunteti interesati sa vedeti ceea ce se intampla cu aceste roci.

NASA. Conform americanilor, acest asteroid se deplaseaza cu o viteza de putin peste 23.000 KM/ora, deci va trece extrem de rapid pe langa planeta noastra, ceea ce nu e tocmai neobisnuit pentru un asemenea eveniment. Cei de la NASA au inclus acest asteroid in categoria celor periculosi din cauza dimensiunilor sale, dar a apropierii de Pamant, iar asta deoarece exista oricand posibilitatea ca unul sa isi schimbe traiectoria in mod neasteptat.

NASA. ALERTA pentru un ASTEROID URIAS ce ajunge AZI la Pamant

NASA. In mod normal, agentia spatiala emite alerte in cam fiecare zi pentru tot felul de asteroizi care se apropie de Pamant, insa deocamdata nu a detectat vreunul care s-ar putea ciocni cu planeta foarte curand. In ciuda acestui lucru, NASA clasifica o buna parte dintre acesti asteroizi ca fiind periculosi deoarece in calatoria lor prin univers traiectoria le poate fi foarte usor modificata, si se pot ciocni de planeta, ceea ce ar provoca distrugeri uriase.

NASA. Problema si mai mare este cu acei asteroizi care nu sunt detectati de catre cercetatori, saptamana trecuta unul ajungand la o distanta extrem de mica de Pamant fara sa fie emisa vreo alerta. Cei de la NASA detecteaza unii asteroizi cand sunt la distanta, dar nu el pot calcula traiectoria, in timp ce altii trec prin sistemele lor de detectie “ca prin branza”, si sunt reperati din nou abia cand sunt extrem de aproape de pamant.

NASA. Acestea fiind spuse, iata ca Pamantul este vizitat in mod constant de noi si noi asteroizi, iar daca-l ratati pe cel de azi, probabil ca-l veti vedea pe cel de maine.