RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom, Veste GROAZNICA pentru Romani

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom au parte de o veste groaznica venita de la autoritatile care nu reusesc sa ne ofere siguranta de care avem nevoie.

RCS & RDS Vodafone Orange Telekom aml 112

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom au clientii vizati de o veste groaznica de la care aflam ca, din pacate nu vom avea parte de ceea ce meritam indifrent cat de mult am avea nevoie de acest lucru. Vorbesc despre noua initiativa a PSD despre care v-am vorbit astazi cand v-am spus ca interzicerea telefoanelor fara aplicatia Apel 112 ar urma sa fie facuta in Romania, astfel ca RCS & RDS, impreuna cu alti operator, nu vor putea face asta, nici alte magazine online.

RCS & RDS ar fi trebuit sa aiba clientii localizati prin AML de catre 112 in baza unui upgrade care ar trebui facut de catre autoritatile din Romania, in baza unei ordonante de urgenta adoptate in septembrie. Acum, ni se spune ca de fapt ar trebui ca telefoanele vandute de catre RCS & RDS, si nu numai, in Romania sa aiba aplicatia Apel 112 integrata pentru ca localizarea prin AML sa fie facuta automat cand se initiaza apelurile telefonice de urgenta.

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom, Veste GROAZNICA pentru Romani

RCS & RDS, la fel ca si alte magazine, vor fi obligati sa scoata din vanzare orice fel de telefoane care nu vor respecta aceasta prevedere, daca ea va fi adoptata de catre PSD in Parlamentul Romaniei. Desigur ca asta ar fi complet stupid, iar asta pentru ca toti clientii RCS & RDS, si nu numai, pot fi localitati prin AML chiar si fara aplicatia Apel 112 chiar acum, daca serviciul de urgenta ar avea integrat suportul de catre autoritatile din Romania chiar acum.

RCS & RDS, impreuna cu restul operatorilor, nu trebuie sa faca nimic, iar de indata ce 112 va avea implementat suport pentru AML, orice smartphone va putea fi localizat prin tehnologie. Tot pe aceleasi tipuri de smartphone-uri ar trebui instalata aplicatia Apel 112 pentru localizare prin AML, deci practic propunerea legislativa de azi sugereaza faptul ca toti clientii RCS & RDS, si nu numai, n-ar putea fi localizati prin 112 pentru ca nu va fi implementat suport.

RCS & RDS nu pot face nimic pentru a forta autoritatile, iar propunerea legislativa da de inteles ca nici el nu prea vor face mare lucru, asa ca ramanem cu incapacitatea lor de a ne proteja.

1 COMENTARIU