Windows 10X este NOUL Sistem de Operare Pregatit de Microsoft

Windows 10X este noul sistem de operare pregatit de catre compania Microsoft pentru clientii din lumea intreaga, iata ce urmeaza sa ofere pentru toata lumea.

Windows 10X

Windows 10X este noul sistem de operare pregatit de catre compania Microsoft pentru lansare in lumea intreaga, iar prezentarea oficiala ar urma sa aiba loc in cadrul unui eveniment ce este programat pentru ziua de maine. Cei de la Microsoft vor sa prezinte maine noi produse din seria Surface, iar pentru unele dintre ele ar urma sa ofere inclusiv un sistem de operare numit Windows 10X, acesta venind cu cateva surprize foarte interesante.

Windows 10X ar urma sa fie o versiune speciala a sistemului de operare Windows 10, doar ca aceasta ar fi gandita special pentru produsele pliabile, sau cu doua ecrane plasate unul langa celalalt. Aceasta versiune speciala a sistemului de operare ar urma sa aiba si aplicatii speciale, Windows 10X urmand a le rula intr-o versiune virtualizata, deci nu la fel ca intr-un calculator normal, ceea ce desigur ca va aduce diverse probleme noi.

Windows 10X este NOUL Sistem de Operare Pregatit de Microsoft

Windows 10X pliabil

Windows 10X ar fi o versiune mult mai simpla a sistemului de operare principal, iar noi tablete din seria Surface ar urma sa il ruleze, acestea avand ecrane pliabile, adica sunt o categorie complet noua de produse. Microsoft a fost in centrul unor zvonuri care sugerau faptul ca o tableta cu ecran pliabil va fi lansata, iar Windows 10X vine ca o surpriza, cel putin la nivel de denumire, iar asta pentru ca in trecut s-au folosit diverse alte variatii ale celei principale.

Windows 10X va fi un fel de Windows RT, adica nu va fi atat de util precum vrea lumea, si va necesita aplicatii speciale pentru a functiona cum trebuie, deci probabil va avea aceeasi soarta ca acel sistem de operare ratat. Windows 10X poate fi totusi o solutie pentru unii care vor sa aiba tablete cu un sistem de operare ceva mai complex decat ceea ce ofera iPadOS si Android in momentul de fata, insa deocamdata nu stim nimic clar.

Windows 10X ar trebui sa fie prezentat in mod oficial in cursul zilei de maine de catre compania Microsoft, astfel ca vom afla toate noutatile sale in cadrul prezentarii oficiale.