Soarele are un MISTER ULUITOR Deslusit de catre Astronomi

Soarele are un mister uluitor deslusit de catre astronomi, ei reusind in sfarsit sa explice de ce sunt vizibile pete solare o data la 11 ani pe stea.

Soarele are un MISTER ULUITOR Deslusit de catre Astronomi

Soarele are unul dintre cele mai uluitoare mistere deslusite intr-un final de catre astronomi, sau cel putin asta cred cercetatorii universitatii din Washington, care au publicat un nou studiu foarte interesant. Vorbim despre petele solare care au fost descoperite pe soarele care ne incalzeste in fiecare zi, cercetatorii universitatii din Washington analizand foarte multe imagini si monitorizari pentru a avea o explicatie cu privire la aceste fenomene misterioase.

Soarele genereaza o data la fiecare 11 ani mai multe pete solare decat in mod normal, iar astronomii au fost mai mereu uimiti de ceea ce se intampla, fara a avea vreo explicatie, dar lucrurile par sa se fi lamurit in acest moment. Conform cercetatorilor soarele este acoperit de un strat de plasma care se misca la viteze diferite, si cu directii diferite, iar o data la fiecare 11 ani acest strat devine mult prea incarcat, astfel ca se disipa in univers.

Soarele are un MISTER ULUITOR Deslusit de catre Astronomi

Soarele ramane astfel cu zone care nu sunt acoperite de atat de multa plasma, iar acelea sunt de fapt petele solare pe care astronomii le-au vazut pana acum, fara sa aiba vreo explicatie vis-a-vis de ele. Desi astronomii au crezut pana acum ca aceste pete solare vin de fapt din interiorul stelei, in realitate soarele are aceste pete vizibile pe supafata sa fara ca ceva din interiorul sau sa il afecteze, totul avand la baza plasma de pe suprafata.

“Petele solare sunt apariția unor puncte negre pe Soare. Adesea vin în perechi cu câmpul magnetic care merge într-una și în cealaltă și liniile strălucitoare apar într-o direcție a unei linii între perechea numită faculae. Anterior, se credea că sunt din câmpul magnetic generat în apropierea tahiclinei. Se pare că sunt instabilități de cârnați care apar în GMS și cresc pe suprafața solară.”

Soarele a avut aceasta concluzie dezvaluita de catre astronomi in urma unor modele facute pentru analiza stelei, dar in baza unor analize facute in trecut pentru reactoarele nucleare. Eliberarea plasme in univers de catre soarele care ne sustine viata se produce in mod foarte violent, iar asta afecteaza nu doar corpurile ceresti care sunt aproape de el, ci si planetele care se afla in orbita aproape de stea, deci inclusiv Pamantul.

Soarele inca mai are destul de multe mistere nedeslusite de catre astronomi, astfel ca in anii urmatori probabil ca vom mai avea explicate si alte fenomene pe care acum nu le intelegem.