Samsung ia o DECIZIE RADICALA, a OPRIT Productia de Telefoane

Samsung a luat o decizie radicala cu privire la telefoanele sale mobile, iata unde a oprit productia compania coreeana, si ce impact are asta asupra ei.

samsung oprit productie telefoane

Samsung a luat o decizie radicala dupa o perioada in care a incercat sa-si rezolve problemele, astfel ca a oprit productia de telefoane mobile la una dintre fabricile pe care inca le mai are active in momentul de fata. In acord cu un anunt facut cu ceva timp in urma, cei de la Samsung au oprit productia de telefoane in fabrica din Huizhou, China, ea reducand acolo substantial productia cu doar cateva luni de zile in urma.

Samsung avea doua fabrici in CHina, iar acum nu mai are vreuna, si asta din cauza faptului ca producatorii locali au devenit mult mai puternici, furandu-i cea mai mare parte a vanzarilor pe care le avea acolo. Samsung a avut in 2013 o cota de piata de 15% in China, insa in 2019 ea a ajuns la doar 1% din cauza concurentei locale, astfel ca fabricile de telefoane ale coreenilor au fost inchise pentru a reduce pierderile companiei.

Samsung ia o DECIZIE RADICALA, a OPRIT Productia de Telefoane

Samsung isi va reloca echipamentele folosite pentru a fabrica telefoane mobile, ea avand cel putin o fabrica in Vietnam, astfel ca va avea unde sa le foloseasca pentru a-si fabrica produsele. Vanzarile Samsung raman in continuare la un nivel ridicat, coreenii continuand sa comercializeze zeci de milioane de telefoane in fiecare trimestru fiscal, si ramanand in fruntea pietei smartphone, in ciuda concurentei facute de Apple si Huawei.

“Samsung Electronics a încheiat producția de telefonie mobilă în China, a declarat acesta miercuri (2 octombrie), rănită prin intensificarea concurenței din partea rivalilor autohtoni pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Oprirea ultimei fabrici de telefonie Samsung din China vine luni după ce a întrerupt producția la uzina din sudul orașului Huizhou în iunie și a suspendat o altă fabrică la sfârșitul anului trecut.”

Samsung a avut parte de probleme serioase in ultimii ani din cauza suprasaturarii pietei smartphone, profitul companiei scazand simtitor, dar asta nu a facut altceva decat sa o convinga sa fie si mai competitiva. Cei de la Samsung continua sa inoveze in domeniul telefoanelor mobile, continua sa fie principali furnizori de componente pentru alti producatori de telefoane, ceea ce ii ajuta sa ramana in activitate si sa mai genereze profit.

Samsung nu are planuri de a mai inchide si alte fabrici, cel putin deocamdata, si sansele ca asta sa se intample sunt mici, avand in vedere ca vanzarile de telefoane raman la un nivel ridicat.