RCS & RDS, PROBLEMA MARE privind CUMPARAREA Telekom Romania

RCS & RDS are, sau mai bine zis este, o problema mare in negocierile pentru cumpararea diviziei mobile a Telekom Romania, iata cum merg negocierile.

RCS & RDS problema cumparare telekom

RCS & RDS este in discutii foarte avansate cu Telekom Romania pentru a cumpara o parte din divizia de servicii mobile a operatorului de telecomunicatii, insa exista si unele probleme cu grupul Digi. Mai exact, cei de la Telekom Romania descriu RCS & RDS ca un “partener epuizant de negociere”, iar asta pentru ca grupul Digi ar vrea sa cumpere doar infrastructura mobila si licentele radio fara sa preia si clientii germanilor.

RCS & RDS nu vrea pe de o parte sa cheltuiasca o suma prea mare de bani pentru a cumpara divizia mobila a Telekom, iar pe de alta parte vrea sa evite investigarea tranzactiei si de catre autoritatile europene pentru concurenta. In momentul de fata cei de la RCS & RDS negociaza cumpararea efectiva a jumtate din Telekom Romania, iar asta pentru ca divizia mobila are cam jumatate din numarul total de clienti, si genereaza cam jumatate din venituri.

RCS & RDS, PROBLEMA MARE privind CUMPARAREA Telekom Romania

RCS & RDS ar putea fi in centrul autoritatilor europene cu aceasta achizitie, cele din Romania urmand cu siguranta sa investigheze tranzactia, dar aici lucrurile se desfasoara mai rapid si mai usor decat la nivel european. Grupul german este foarte interesat sa faca vanzarea catre RCS & RDS, dupa ce a ajuns deja la o intelegere cu Orange pentru divizia de servicii fixe, insa ambele tranzactii ar putea avea loc abia in 2020.

RCS & RDS ar vrea sa cumpere divizia mobila a celor de la Telekom in conditiile proprii, fara sa prea tina cont de ceea ce se va intampla cu cei peste 4 milioane de clienti care folosesc acum serviciile operatorului. E de inteles de ce Telekom n-ar vrea sa vanda doar infrastructura, si sa o inchirieze, eventual, pentru a mentine serviciile active pentru clienti, cei de la RCS & RDS dorind sa o foloseasca pentru a-si extinde si imbunatati serviciile.

RCS & RDS negociaza foarte dur pentru cumpararea diviziei de servicii mobile a celor de la Telekom Romania, asa cum a facut cand a cumparat foarte multe alte retele de cartier, dar in final achizitia va avea loc.