WhatsApp, Facebook Messenger si Anuntul ULUITOR de la Apple

WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, au parte de un anunt uluitor de la compania Apple, iata ce urmeaza sa ofere americanii intr-o actualizare a iOS 13.

WhatsApp, Facebook Messenger si Anuntul ULUITOR de la Apple

WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, si restul aplicatiilor de mesagerie pentru iPhone au parte de un anunt uluitor venit astazi de la compania Apple, iar asta schimba intr-adevar modul in care folosim iPhone. Conform Apple, o actualizare viitoare pentru iOS 13 urmeaza sa-i permita asistentului personal Siri sa considere aplicatiile de mesagerie ca WhatsApp, Facebook Messenger, drept aplicatia preferata prin care utilizatorii sa trimita mesaje catre contacte.

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, si Siri poate trimite mesaje catre ea, insa doar daca utilizatorul cere in mod expres asta de la asistentul personal, ceea ce nu e rau. Incepand cu viitoarea actualizare a iOS 13, Siri va sti care sunt aplicatiile de mesagerie cele mai folosite de utilizatori, iar cand ii cerem sa trimita un mesaj catre o persoana, va folosi WhatsApp, Facebook Messenger, in loc de aplicatia nativa Mesaje.

WhatsApp, Facebook Messenger si Anuntul ULUITOR de la Apple

WhatsApp poate fi folosita in Android ca aplicatie predefinita pentru a trimite mesaje prin asistentii personali din telefoanele utilizatorilor, insa Apple spune ca va oferi acelasi lucru pentru Siri si telefoanele iPhone. Aplicatia nativa Mesaje a fost pana acum singura folosita pentru a trimite mesaje prin Siri fara a spceifica in mod expres o aplicatie precum WhatsApp, deci schimbarea pe care cei de la Apple o vor oferi este una extrem de importanta.

“Apple Inc. a declarat că va ușura unele restricții asupra dezvoltatorilor de aplicații terțe. Compania Cupertino, din California, intenționează să lanseze o actualizare software la sfârșitul acestui an, care va ajuta aplicațiile de mesagerie din exterior să funcționeze mai bine cu asistentul digital Siri.”

WhatsApp va fi trecuta in lista aplicatiilor preferate de mesagerie, si va fi folosita nativ de Siri pentru mesaje doar daca o folosim mai mult decat aplicatia Mesaje pentru a comunica cu diverse persoane zilnic. Acelasi lucru va fi valabil nu doar pentru WhatsApp, ci si pentru Facebook Messenger, Skype, sau alte aplicatii de mesagerie, deci simpla utilizare e tot ceea ce e necesar pentru ca functionalitatea sa ne fie oferita.

WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, etc, nu vor avea nevoie de modificari din partea dezvoltatorilor pentru a fi folosite nativ de Siri pentru trimiterea de mesaje, ci vor trebui folosite foarte des de catre noi. De ce face Apple asta acum ? Pentru ca e investigata de catre autoritatile din SUA deoarece nu permite folosirea de aplicatii terte cu Siri in acest mod.