SECRETUL Facebook Messenger pe care Zuckerberg NU vrea sa il STII

Facebook Messenger are un foarte mare secret pe care Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, nu vrea ca lumea sa il stie, iata ce iti este ascuns de americani.

Facebook Messenger criptare conversatii

Facebook Messenger este una dintre cele mai folosite platforme de mesagerie la nivel global in momentul de fata, insa un secret urias exista pentru ea, iar CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, nu vrea sa stii de existenta sa. In ciuda faptului ca presedintele Facebook se lauda cu faptul ca Facebook Messenger este protejat de criptare pentru mesaje, in realitate ele sunt accesibile pentru companie deoarece nu exista criptare la trimitere si primire, in mod nativ.

Facebook Messenger nu cripteaza mesajele trimise si primite de utilizatori, in mod nativ, asa cum fac iMessage, sau Telegram, astfel ca orice mesaje trimise prin platforma Facebook pot fi interceptate, sau accesate ulterior. Totul se intampla in ciuda promisiunilor Facebook ca mesajele sunt private, compania citind totul oricand are nevoie, si trimitandu-le autoritatilor orice fel de conversatii care sunt cerute, fie ca asta se face in mod legal, sau nu.

SECRETUL Facebook Messenger pe care Zuckerberg NU vrea sa il STII

Facebook Messenger are si un sistem care permite criptarea totala a conversatiilor, mesajele fiind criptate atat la trimitere, cat si in transport, sau la primire, insa aceasta functie nu este oferita in mod nativ pentru oameni. Facebook Messenger are o functie speciala numita “Secret Conversations”, care permite criptarea totala a conversatiilor utilizatorilor, dar ea trebuie activata manual de utilizatori, si nu e chiar atat de usor de gasit de acestia.

Facebook Messenger nu are criptate total conversatiile in mod intentionat de catre cei de la Facebook pentru ca ei sa poata citi si analiza tot ceea ce se vorbeste, iar asta deoarece alte platforme ofera criptare fara probleme. Desi Mark Zuckerberg spune ca “viitorul este privat”, probabil se refera la al sau, iar asta deoarece toti cei care folosesc Facebook Messenger n-au vreun fel de intimitate in momentul in care poarta conversatii cu alte persoane.

Facebook Messenger nu va avea prea curand criptare totala pentru conversatii, in ciuda minciunilor pe care Mark Zuckerberg le tot spune de ani de zile, iar asta pentru ca ar fi afectata serios capacitatea companiei de a face bani.