Telefoanele Huawei P30 Pro BLOCATE de Google, PROBLEME MARI pentru Utilizatori

Huawei P30 Pro are probleme astazi cu aplicatiile din cauza unei aparente blocari de catre Google a certificatelor care permit folosirea aplicatiilor Android.

Huawei P30 Pro BLOCATE Google

Huawei P30 Pro este cel mai important smartphone premium lansat de catre Huawei la nivel global in acest an, insa astazi exista o problema extrem de serioasa pentru utilizatori din lumea intreaga. Conform unor utilizatori ai Huawei P30 Pro din SUA, se pare ca Google a blocat certificatele in baza carora functioneaza telefoanele cu Android, astfel ca Google Pay, Netflix, si alte aplicatii sunt nefunctionale, iar cei de la Huawei au confirmat problema.

Huawei P30 Pro a inceput sa pice testul SafetyNet astazi pentru utilizatori, adica API-urile si serviciile implementate in telefoane, si de multe aplicatii, pentru securizare, nu mai protejeaza telefoanele. Daca un telefon cu Android pica acest test, atunci aplicatiile care au aceste API-uri nu vor functiona, iar cum Google Pay, Netflix, si altele, au implementata aceasta masura suplimentara de securitate, ele nu functioneaza pe Huawei P30 Pro.

Telefoanele Huawei P30 Pro BLOCATE de Google, PROBLEME MARI pentru Utilizatori

huawei p30 pro blocate google safetynet

Huawei P30 Pro ar trebui sa treaca testele fara probleme pentru ca e certificat de Google, insa in momentul de fata il pica, ca si cum n-ar fi certificat de catre compania americana. E posibil ca problema sa aiba legatura cu blocarea instalarii aplicatiilor pe Huawei Mate 30 Pro in mod ilegal, Huawei pacalind Google cu certificate proprii pentru autorizarea instalarii aplicatiilor in mod neautorizat, si e posibil ca Google sa le fi blocat.

“Unii utilizatori Huawei P30 Pro au raportat săptămâna aceasta probleme legate de rularea Google Pay pe telefoanele lor. S-a constatat că dispozitivele nu reușesc SafetyNet, serviciul Google care verifică dacă un dispozitiv rulează software autentificat și autentificat. Huawei afirmă că această problemă ar trebui să afecteze numai telefoanele care rulează software EMUI 10 beta. Nu este clar de ce utilizatorii obișnuiți care au un firmware stabil, non-beta EMUI 9.1 pe telefoanele lor au raportat că au probleme.”

Huawei P30 Pro este cel mai probabil afectat de o posibila blocare a certificatelor Huawei oferite de Google impreuna cu licentierea telefoanelor pentru folosirea Android. Huawei a recunoscut o problema cu un numar mic de telefoane, dar spune ca in mod normal asta n-ar trebui sa se intample, si da vina pe Google, dar e mai mult ca sigur ca problema este una temporara, deoarece Huawei P30 Pro e certificat sa ruleze Android.

Huawei P30 Pro e telefonul cel mai popular care e afectat, dar e posibil sa fie si altele, si nu e neaparat ca toti utilizatorii sa fie afectati, ci doar unii dintre ei, dar daca anumite aplicatii nu va functioneaza, stiti de ce.