Google Chrome va SCHIMBA RADICAL Incarcarea Website-urilor

Google Chrome are anuntate o serie de schimbari care vor modifica radical modul in care sunt incarcate paginile web pe care le vizitam cand navigam pe internet.

Google Chrome resurse https

Google Chrome are in pregatire pentru lansare o modiicare in baza careia va fi modificata radical modalitatea prin care sunt incarcate si redate website-urile pentur utilizatori in momentul in care acestia le acceseaza. Conform unui anunt facut de catre compania americana, Google Chrome va bloca in totalitate incarcarea elementelor “nesigure” din paginile web care sunt incarcate de catre utilizatori cand navigheaza pe internet.

Google Chrome va forta paginile web care sunt protejate cu certificate HTTPS sa incarce toate resursele doar in format sigur, cene fara protectie urmand a fi blocate in momentul incarcarii. Conform datelor preluate de la utilizatorii care folosesc Google Chrome pentru a naviga pe internet, peste 90% dintre acestia incarca website-uri care sunt protejate cu certificate si folosesc conexiuni HTTPS pentru afisarea datelor la incarcare.

Google Chrome va SCHIMBA RADICAL Incarcarea Website-urilor

Google Chrome este acum capabil sa incarce si resurse in format HTTP chiar daca paginile accesate sunt in format HTTPS, iar asta pentru ca inca mai exista website-uri care fac acest lucru. Unele dintre resursele incarcate in format HTTP pot fi imagini, video, continut audio, sau continut mixt, iar acesta din urma poate fi malitios pentru utilizatori, astfel ca Google Chrome il va bloca in totalitate intr-un viitor nu chiar atat de indepartat.

Google Chrome, incepand cu versiunea 79, va avea implementate modificarile in baza carora va fi blocat tot acest continut mixt care este incarcat in momentul de fata de diverse pagini de internet. Aceasta versiune va permite blocarea continutului mixt pe diverse website-uri, iar incepand cu versiunea 80, care va fi lansata in ianuarie 2020, Google Chrome va incarca automat doar imaginile si continutul audio oferit in format HTTPS.

Google Chrome va bloca tot continutul mixt in format HTTP abia incepand cu versiunea 81, care va fi lansata in februarie 2020, deci abia de atunci utilizatorii vor fi protejati asa cum trebuie cand navigheaza pe web.