Problemele MARI ale DIGI MOBIL in a CUMPARA Telekom Romania

Digi Mobil are probleme foarte mari in a cumpara divizia mobila a Telekom Romania, negocierile fiind extrem de complicate de catre implicarea statului roman.

DIGI MOBIL probleme telekom romania

Digi Mobil este una dintre companiile care vrea sa cumpere o parte a Telekom Romania in momentul de fata, compania sa mama, RCS & RDS, fiind deja in discutii avansate pentru a cumpara o parte a diviziei mobile. Digi Mobil ar urma sa aiba cumparata toata infrastructura mobila a celor de la Telekom, impreuna cu licentele radio pentru ea, insa clientii n-ar urma sa faca trecerea la operatorul de telefonie mobila, ceea ce complica negocierile acum.

Digi Mobil are totusi o alta problema mai complicata, iar asta deoarece divizia mobila de la care vrea sa cumpere atat de multe este detinuta in proportie de 30% de catre Telekom Romania Communications, divizia fixa. Aceasta divizie fixa a Telekom Romania este detinuta de catre grupul elen OTE, detinut de germani, dar si de catre statul roman, fiecare cu un pachet separat de actiuni, iar Digi Mobil ar trebui sa negocieze cu fiecare in parte in acest moment.

Problemele MARI ale DIGI MOBIL in a CUMPARA Telekom Romania

Digi Mobil va trebui sa negocieze inclusiv cu Orange, daca vanzarea diviziei fixe se va aproba de catre statul roman inainte ca RCS & RDS sa poata cumpara divizia fixa de la cei de la Telekom. Asta complica foarte mult lucrurile pentru Digi Mobil, deoarece negocierile trebuie duse cu trei entitati separate, una dintre ele neavand deocamdata vreo putere de decizie, dar ar putea detine fie totul, fie o parte din actiuni in viitorul destul de apropiat.

Digi Mobil poate beneficia extrem de mult de pe urma achizitiei diviziei mobile a Telekom, dar din moment ce la ea este actionar nu doar grupul german, ci si statul roman, iar in curand Orange, situatia e cam delicata. Desi RCS & RDS a fost declarat un partener dificil de negociere, probabil ca in acest moment negocierile sunt cam premature, si asta pentru ca Digi Mobil trebuie sa poarte discutii cu prea multe companii in acest moment.

Digi Mobil va avea cel mai probabil parte de achizitia de care se zvoneste acum, insa foarte multe negocieri complicate vor trebui duse pana in momentul respectiv.