Digi Mobil: Iata CATI CLIENTI de la Telekom ar putea CUMPARA

Digi Mobil va cumpara si cateva milioane bune de clienti de la Telekom daca va decide sa nu ia doar infrastructura si licentele, iata cati ar putea ajunge in retea.

Digi Mobil clienti telekom

Digi Mobil ar putea beneficia de o crestere substantiala a numarului de clienti daca RCS & RDS va decide sa cumpere de la Telekom nu doar infrastructura de telecomunicatii mobile si licentele radio, ci sa preia si clientii. La final de T2 2019, adica pe 30 iunie, Telekom avea 4.5 milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, cu 4.9% mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar toti ar putea ajunge la Digi Mobil daca s-ar face tranzactia aceasta.

Digi Mobil ar urma sa se aleaga cu o dublare a numarului actual de clienti, desi in momentul de fata operatorul nu specifica exact cati clienti are, ci doar cate “unitati generatoare de venituri” are in Romania. Numarul de clienti pe care Digi Mobil i-ar putea prelua prin achizitia Telekom este cu 100.000 mai mic decat numarul de clienti care ar urma sa ajunga la Orange in urma tranzanctiei dintre cei doi operatori de telcomunicatii.

Digi Mobil: Iata CATI CLIENTI de la Telekom ar putea CUMPARA

Digi Mobil nu ar vrea sa preia toti acesti clienti, sau cel putin acestea sunt informatiile cunoscute in momentul de fata in legatura cu planurile pe care le are operatorul de telecomunicatii vis-a-vis de achizitia pregatita. Nu se stie oficial de ce Digi Mobil nu vrea sa preia si clientii Telekom, dar neoficial ar fi o combinatie intre costul prea mare si posibilitatea ca tranzactia sa fie investigata de autoritatile europene pentru validare inainte de a avea loc.

Digi Mobil si-ar creste substantial si acoperirea 2G/3G/4G in Romania prin cumpararea infrastructurii Telekom, dar probabil ca nu vrea bataia de cap a unor clienti care au cu totul alte servicii, alte preturi, etc. Situatia in sine este foarte complicata, cei de la RCS & RDS fiind descrisi ca un partener dificil de negociere, dar chiar si asa, Digi Mobil va iesi mult mai puternic din aceasta schimbare majora pentru piata telekom din Romania.

Digi Mobil este ultimul operator de telefonie mobila din Romania din toate punctele de vedere, dar infrastructura de telecomunicatii a Telekom il va ajuta sa lupte mai serios cu restul competitorilor.