LUNA. Acest nou VIDEO INCREDIBIL a UIMIT INTREAGA Omenire

LUNA. Un noi clip video incredibil a uimit intreaga planeta, si ne arata modul in care satelitul natural al Pamantului s-a tot indepartat de planeta noastra.

LUNA. Satelitul natural al Pamantului orbiteaza planeta in fiecare an, insa ceea ce foarte putina lume stie este ca ea se indeparteaza incetul cu incetul de noi, si face asta de cateva miliarde de ani. Conform datelor actuale, LUNA se indeparteaza de pamant cu 3.8 centimetri in fiecare an, insa acum 4.5 miliarde de ani a fost foarte aproape de Pamant, si a fost o “minge de foc”, nu ceea ce vedem astazi pe cer, si in diverse poze.

LUNA. Distanta cu care se indeparteaza luna de Pamant a variat de-a lungul timpului, scazand de la 20.8 centimetri anual la 3.8 centimetri acum, si probabil va continua sa scada pana cand va iesi din orbita planetei. Vitezele de indepartare de Pamant au variat pentru LUNA si au coincis cu momentele in care s-au format continentele pe planeta noastra, sau cu perioadele in care s-au topic ghetarii in numar foarte mare.

LUNA. Acest nou VIDEO INCREDIBIL a UIMIT INTREAGA Omenire

LUNA. Acum 4.5 miliarde de ani satelitul natural al Pamantului era la o distanta de 16 ori mai mica decat cea de acum, si va dura foarte mult pana cand va ajunge la una mult mai mare decat cea din prezent. Distantarea facuta de catre LUNA in raport cu Pamantul a dus si la o racire masiva a acesteia, iar intregul proces este cat se poate de normal, si va continua pe masura ce distanta fata de planeta va continua sa creasca.

LUNA. Cel care a facut clipul video de mai sus este cercetator pentru agentia spatiala japoneza, el afirmand ca aceasta este cea mai buna reprezentare a modului incare s-au desfasurat lucrurile. Perioada de timp in care LUNA s-a indepartat de Pamant este foarte mare, iar asta va face cu atat mai inceata indepartarea constanta, deci o vom vedea in continuare pe cer atat timp cat vom trai pe acest Pamant.

LUNA. Acestea fiind spuse, acum stiti de la ce a pornit satelitul natural al Pamantului pana a ajuns unde este acum, dar si spre ce se indreapta totul in urmatoarele cateva milioane de ani.