Orange are TOATA PUTEREA, un MARE AVANTAJ in Vanzarea Telekom

Orange are toata puterea, si un foarte mare avantaj in vanzarea Telekom catre ea si cei de la RCS & RDS, iata cat de complicata a devenit situatia acum.

Orange puterea avantaj vanzarea telekom

Orange are toata puterea, care constituie un mare avantaj, cand vine vorba despre vanzarea diviziei mobile a Telekom catre cei de la RCS & RDS, iar asta ar putea face situatia mult prea complicata. V-am spus ieri ca in cazul in care Orange finalizeaza cumpararea diviziei fixe a Telekom inainte ca RSC & RDS sa o cumpere pe cea mobila atunci va fi obligata sa aceasta din urma tranzactie, pentru ca va deveni actionar la divizia mobila.

Orange ar urma sa imparta cu statul roman pachetul de 30% din actiunile diviziei mobile, care acum este detinut de catre divizia fixa, acest lucru complicand extrem de mult negocierile care sunt duse de catre operatori. Din moment ce Orange va avea posibilitatea de a decide in ce fel va fi afectata concurenta pe piata de telecomunicatii din Romania, e usor de inteles de ce Comisia Europeana urmeaza sa analizeze vanzarea Telekom catre francezi.

Orange are TOATA PUTEREA, un MARE AVANTAJ in Vanzarea Telekom

Orange va incerca cu siguranta sa le ofere celor de la Comisia Europeana toate garantiile ca achizitia diviziei fixe a Telekom nu va afecta concurenta de pe piata de telecomunicatii din Romania. In ciuda acestui lucru, analiza care va fi facuta de catre Comisia Europeana va prelungi in timp finalizarea tranzactiei dintre Orange si Telekom, dar le poate da celor de la RCS & RDS suficient timp pentru a isi duce la finalizare negocierile pe care le au.

Orange nu ar fi purtat vreo discutie cu RCS & RDS despre cumpararea diviziei fixe a Telekom, sau cel putin nu se stie public asa ceva, dar daca o va face, atunci cu siguranta vom afla informatii si despre asta. Deocamdata doar cei de la Telekom au discutat cu reprezentantii RCS & RDS, pe care ii considera un partener dificil de negociere, si probabil ca Orange va ajunge la o concluzie similara daca va discuta cu ei.

Orange a dus un proces lung de negociere pentru a cumpara Telekom, iar acum trebuie intai sa astepte dupa Guvernul Romaniei, iar mai apoi dupa Comisia Europeana pentru a-si duce planurile la indeplinire.