ALERTA NASA pentru 16 ASTEROIZI ce ajung la Pamant de Maine

NASA a emis o noua alerta pentru nu mai putin de 16 asteroizi care vor ajunge la Pamant in zilele urmatoare, iata cat de periculosi sunt pentru planeta.

nasa alerta 16 asteroizi pamant

NASA a emis o noua alerta din cauza a nu mai putin de 16 asteroizi care se indreapta cu viteza foarte mare spre Pamant in momentul de fata, si care pot provoca pagube extrem de serioase. Cel mai mare asteroid din acest grup este la fel de mare precum piramida Giza din Egipt, deci in caz de impact ar putea rade de pe fata Pamantului foarte multe orase, si ar putea ucide foarte multe persoane, sau cel putin asta spune NASA conform calculelor sale.

NASA spune ca 8 dintre acesti asteroizi periculosi vor ajunge la Pamant chiar in cursul zileo de maine, denumirile pe care rocile le au fiind 2019 TU, 2019 TW1, 2019 RK, 2019 TC1, 2019 SB6, 2019 TM si 2019 TS. Dupa cum puteti vedea, toti acesti asteroizi au fost descoperiti de catre NASA chiar in cursul acestui an, astfel ca vorbim despre o monitorizare nu foarte indelungata realizata de catre americani pentru a ii analiza cum trebuie.

ALERTA NASA pentru 16 ASTEROIZI ce ajung la Pamant de Maine

NASA spune ca dintre toti asteroizii acestia, unul care are denumirea 2019 SL7 va ajunge la 542.000 KM de Pamant, adica la o distanta doar usor mai mare decat cea pe care o are Luna fata de planeta noastra. Acesta este unul dintre motivele din cauza caruia NASA a declarat acest asteroid ca fiind cel mai periculos dintre toti, deoarece se apropie cel mai mult de Pamant, si are cel mai mare risc de a avea traiectoria deviata spre planeta.

“NASA tocmai a detectat un roi de 16 asteroizi, care se grabesc spre Pământ în această săptămână. Pământul va fi vizitat de un total de șapte asteroizi pe 8 octombrie. Cu diametre cuprinse între 29 și 38 de metri, asteroizii care se apropie sunt relativ mici, dar mortali.”

NASA spune ca toti cei 16 asteroizi vor trece aproape de Pamant in cursul urmatoarelor zile, incepand de maine, astfel ca astronomii vor avea ce sa urmareasca pe cer in urmatoarele zile fara probleme. Cel mai mare dintre asteroizi are denumirea 2019 SX5, cu un diametru de 140 de metri, acesta ar putea produce si pagubele cele mai mari, NASA fiind totusi sigur ca el nu va ajunge prea aproape de Pamant in cursul urmatoarelor zile.

NASA monitorizeaza cu foarte mare atentie universul din jurul nostru, iar alertele de acest gen continua sa ne puna in garda in legatura cu asteroizii care pot pune in pericol Pamantul in fiecare zi.