ANUNT pentru Android, ce RECOMANDA Google sa FACI ACUM

Android are parte de un anunt extrem de important lansat de catre compania Google pentru utilizatorii de telefoane din toata lumea, iata la ce sa fii atent acum.

Android patch securitate Google

Android a avut saptamana trecuta descoperit un nou exploit extrem de important care afecteaza o gama foarte variata de telefoane mobile fara ca utilizatorii acestora sa se poata proteja in vreun fel. Cei de la Google au descoperit in exploatare un nou tip de exploit zero-day pentru telefoanele cu sistem de operare Android, aceasta vulnerabilitate permitand obtinerea de drepturi de administrator in dispozitive, furtul de date, si nu numai.

Android are aceasta problema rezolvata destul de rapid de catre compania Google cu un nou patch de securitate care a fost lansat chiar zilele acestea, si care este disponibil inclusiv pentru telefoanele altor producatori. Desi cei de la Google ofera in mod normal patch-urile lunare pentru telefoanele Pixel, in cazul celui de acum pentru Android, si telefoanele Samsung, Motorola, LG, Oppo, Huawei, Xiaomi il au disponibil pentru ca sunt serios vulnerabile.

Android are un foarte important patch de securitate lansat de Google

Android are marcata acea vulnerabilitate majora cu denumirea CVE-2019-2215, iar cei de la Google au inceput chiar de astazi sa distribuie patch-ul care rezolva aceasta problema extrem de importanta. Pe telefoanele Google Pixel patch-ul este disponibil chiar din acest moment, iar in cazul celorlalte telefoane Android vulnerabile patch-ul va fi distribuit tot de astazi, insa va ajunge ceva mai greu la utilizatorii din lumea intreaga.

Android este in mare pericol in momentul de fata deoarece acest bug exte exploatat in lumea intreaga de catre hackeri, deci utilizatorii sunt in foarte mare pericol in momentul de fata, din pacate. Singura solutie pentru ca utilizatorii sa isi protejeze telefoanele este sa instaleze cat mai rapid acest patch pentru Android, astfel ca toti cei care au telefoane de la producatorii de mai sus trebuie sa fie foarte atenti ce website-uri acceseaza pe internet.

Android are in mod frecvent probleme de acest gen, insa compania Google s-a grabit sa le rezolve pe acestea, astfel ca toata lumea este mai bine protejata pentru a instala aplicatii si a naviga pe internet in viata de zi cu zi.