Android are o PROBLEMA GRAVA pe Telefoanele Huawei, Samsung, Pixel

Android are o problema foarte grava pe telefoanele Huawei, Samsung, Pixel, iar compania Google a recunoscut-o in mod oficial, iata cat de periculos este totul.

Android PROBLEMA Telefoanele Huawei, Samsung, Pixel

Android are o problema foarte grava recunoscuta de catre compania Google, ea afectand o varietate de telefoane Samsung, Huawei, Pixel, Xiaomi, si din pacate vorbim despre multi utilizatori afectati. Inginerii din Google Project Zero, echipa Google care descopera vulnerabilitati pentru diverse sisteme de operare, a descoperit aceasta problema a Android si a anuntat intreaga lume pentru a se putea proteja.

Android avea aceasta vulnerabilitate necunoscuta de catre compania Google in momentul in care inginerii sai au descoperit-o, iar conform inginerilor sai, ea era deja exploatata de catre hackeri cand a fost detectata. Exista in momentul de fata doua metode prin care aceasta vulnerabilitate importanta a Android poate fi folosita pentru a exploata telefoane Huawei, Samsung, Pixel, iar hackerii se pare ca se folosesc de ambele fara probleme.

Android are o PROBLEMA GRAVA pe Telefoanele Huawei, Samsung, Pixel

Android poate avea root complet obtinut de catre hackeri prin aceasta metoda, iar asta o face foarte periculoasa, deoarece ei pot controla complet telefoanele care au fost exploatate. Prima metoda prin care Android poate fi exploatat implica pacalirea utilizatorului sa instaleze o aplicatie malitioasa in telefonul sau, aceasta metoda fiind folosita in mod obisnuit in diverse atacuri efectuate de catre hackeri pentru diverse platforme.

“Există dovezi că vulnerabilitatea este exploatată activ, fie de către exploatatorul dezvoltator NSO Group, fie de unul dintre clienții săi. Exploatările necesită o personalizare mică sau deloc pentru a genera rădăcină completă a telefoanelor vulnerabile. Vulnerabilitatea poate fi exploatată în două moduri: (1) atunci când o țintă instalează o aplicație de încredere sau (2) pentru atacuri online, prin combinarea exploitului cu un al doilea exploit care vizează o vulnerabilitate în codul pe care browserul Chrome îl folosește pentru a reda conținut.”

Android poate fi exploatat destul de usor chiar si prin intermediul unor website-uri malitioase, insa aparent doar browserul Google Chrome este vulnerabil si usor de exploatat de catre hackeri. Cei de la Google sunt constienti de problema, si s-ar parea ca in Android 10 ea ar fi fost rezolvata, deci doar telfeoanele cu versiunea anterioara sunt afectate, deci toate in afara celor Pixel vandute de catre compania Google.

Android poate fi exploatat prin aceste metode pe telefoanele Samsung GALAXY S7/S8/S9, Huawei P20, Google Pixel 1/2, si alte modele de la Oppo, Xiaomi, sau chiar LG, deci utilizatorii trebuie sa stie despre probleme.