Telefoanele Android AFECTATE de o Noua PROBLEMA Foarte GRAVA

Android are o noua problema foarte grava care afecteaza un numar foarte mare de telefoane, iata la ce sunt expusi utilizatorii din lumea intreaga acum.

Android telefoane problema adware

Android are din nou parte de o problema grava care afecteaza telefoanele din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o exploatare a unei probleme mai vechi, pe care Google credea ca o rezolvase. Mai exact, vorbim iar despre aparitia in Google Play Store a unor aplicatii care au adware ascuns, si care isi modifica iconita pentru a nu fi descoperite si sterse de catre utilizatori pentru a scapa de problemele aduse de catre acestea.

Android are in Google Play Store milioane de aplicatii care pot fi instalate pe telefoane, iar 15 descoperite de catre cercetatorii de la Sophos contin adware care poate afecta serios smartphone-urile folosite de milioane de oameni. Imediat dupa instalare, aplicatiile acestea isi modifica iconita si denumirea, devenind dintr-odata Google Play Store, Backup, sau alte aplicatii de sistem cu care vine Android in telefoanele in care este preinstalat de producator.

Telefoanele Android AFECTATE de o Noua PROBLEMA Foarte GRAVA

android problema adware

Android este afectat de aceste aplicatii care ruleaza foarte multe reclame in momentul in care sunt deschise, dar si care ruleaza reclame in fundal pe telefoane fara ca utilizatorii sa stie. Aceste reclame rulate in fundal in Android pe telefoanele oamenilor genereaza un consum foarte mare de trafic de internet, iar asta reduce autonomia bateriei pentru ca incarcarea lor necesita putere de procesare, si totul fara ca oamenii sa stie ce se intampla in secret.

“SophosLabs a descoperit recent 15 aplicații pe Google Play Market care se implică în astfel de practici; Acestea generează anunțuri frecvente, mari, intruzive și își ascund literalmente pictogramele aplicației în lansator pentru a îngreuna găsirea și eliminarea acestora. Multe dintre ele fac un pas mai departe, deghizându-se în pagina de setări a aplicației telefonului.”

Android este afectat de foarte multa vreme de aplicatiile cu adware, iar compania Google incearca in mod constant sa ne scape de ele, dar este foarte dificil sa o faca in totalitate, deoarece hackerii sunt mereu in actiune. De indata ce Google elimina anumite aplicatii pentru Android cu adware din Google Play Store, altele apar in locul lor, astfel ca vorbim despre un cerc vicios din care doar utilizatorii obisnuiti au de pierdut, in final.

Android are sute de milioane de telefoane care pot fi afectate de aceasta problema din cauza aplicatiilor care sunt publicate in Google Play Store si instalate de utilizatori fara sa stie ce se intampla, deci trebuie sa aveti grija.