Apple Card poate fi CLONAT in ciuda Masurilor de Securitate

Apple Card clonat

Apple Card a fost lansat de catre compania Apple ca un card care este orientat pe a oferi securitate ridicata pentru clientii care il cumpara, dar se pare ca totusi poat efi clonat. Un client al Apple care si-a facut un Apple Card a constatat acest lucru dupa ce au inceput sa-i apara tranzactii necunoscute pe card din senin.

Discutand cu reprezentantii Apple Support, acestia i-au confirmat faptul ca al sau Apple Card a fost folosit pentru tranzanctii intr-un alt stat american. Avand in vedere ca barbatul inca avea cardul in posesie, e clar ca al sau Apple Card a fost clonat de catre cineva si folosit pentru achizitii la mare distanta de el.

Cei de la Apple au confirmat faptul ca situatia este una foarte rara, si asta probabil pentru ca numarul de carduri emise este redus inca, deci nu foarte multe au fost clonate. Apple spune ca lipsa prezentei numarului cardului pe acesta contribuie la sporirea securitatii, insa se pare ca Apple Card poate fi totusi clonat.

“După ce a examinat și confirmat o alertă de achiziție frauduloasă pe iPhone-ul său, David a discutat cu Apple Support, care a spus că cardul său este prezent pentru achiziția frauduloasă în mai multe state departe de el și că nu și-a pierdut cardul. David a cerut reprezentantului Apple mai multe detalii despre cum s-a întâmplat acest lucru, dar nu au avut niciun răspuns dincolo de a spune că situația este „foarte rară”.”

Desi Apple Card este mult mai sigur decat un card normal multumita faptului ca nu are numerele inscrise efectiv pe suprafata sa, iata ca totusi nu e imposibil de clonat. Cei de la Apple nu prea au ce sa faca in aceasta situatie, deoarece hotii care folosesc cititoare carduri pentru copiere nu pot fi blocati cumva sa cloneze si Apple Card.