Clientii Telekom sunt MAREA PROBLEMA in FUGA din Romania

Telekom incearca sa fuga cat mai rapid din Romania, insa se impiedica de clientii diviziei mobile care se pare ca nu sunt doriti de catre RCS & RDS in achizitie.

Telekom clientii problema romania

Telekom are in momentul de fata aproape 10 milioane de clienti in Romania, acestia folosind serviciile fixe si mobile ale companiei, insa sunt marea problema in procesul de vanzare pe care l-a initiat grupul german. Cei de la Telekom scapa de 4.6 milioane dintre clienti prin vanzarea diviziei fixe catre cei de la Orange, ceea ce reprezinta o mare victorie pentru ei, deoarece vor reusi sa-si vanda intreaga divizie fara probleme dupa ce guvernul va aproba totul.

Telekom are totusi o problema foarte mare pe partea serviciilor mobile, deoarece acolo are inca 4.6 milioane de clienti care ar urma sa ramana “ai nimanui” deoarece RCS & RDS nu vrea sa-i preia si pe ei. RCS & RDS vrea sa cumpere doar partea de infrastructura mobila, si partea de licente radio, insa nu vrea clientii Telekom care folosesc serviciile mobile in Romania, ceea ce ingreuneaza extrem de mult procesul companiei de a parasi tara.

Clientii Telekom sunt MAREA PROBLEMA in FUGA din Romania

Telekom are 4.6 milioane de clienti care ii folosesc serviciile acum, iar de ce RCS & RDS nu vrea sa-i preia nu e foarte clar explicat inca, si nu se stie clar de ce refuza sa aduca in retea utilizatori care au abonamente mai scumpe. RCS & RDS ar vrea sa evite o analiza a cumpararii Telekom de catre Comisia Europeana, dar Consiliul Concurentei spune ca acest lucru se va intampla oricum, deci lasarea clientilor in urma n-ar mai avea logica in acest context.

Telekom are clienti care platesc abonamente mai mari decat cele de la RCS & RDS, deci Digi ar castiga mai multi bani de la cei care-i vor intra in retea, ceea ce nu e tocmai o veste proasta pentru ei. RCS & RDS nu pare totusi sa-i vrea, si este un partener dificil de negocieri pentru cei de la Telekom, deci in momentul de fata este foarte greu de estimat cam cat ar urma sa aiba loc aceasta vanzare foarte importanta.

Telekom vrea sa scape cat mai rapid de divizia mobila, dupa ce a rezolvat si problema diviziei fixe, asa ca va incerca probabil sa expedieze lucrurile cu RCS & RDS pentru a pleca cat mai rapid in Romania.