NASA. Acesti ASTEROIZI pot DISTRUGE in TOTALITATE Pamantul

NASA ne avertizeaza in legatura cu asteroizii care pot distruge in totalitate Pamantul, agentia spatiala americana alertand toata planeta despre pericol.

NASA ASTEROIZI DISTRUGE TOTALITATE Pamantul

NASA a avertizat in repetate randuri in legatura cu faptul ca Pamantul ar putea fi distrus in totalitate de catre asteroizi care se deplaseasza in momentul de fata prin univers, alertele lor fiind extrem de serioase. Intr-un podcast recent, NASA avand emisiuni regulate, un astronom numit Greg Leonard a vorbit cu un cercetator al agentiei spatiale americane despre asteroizii care pot distruge in totalitate Pamantul daca l-ar lovi.

NASA este sigura ca exista in univers asteroizi care sunt atat de mari si au viteze atat de ridicate incat daca ar lovi Pamantul ar provoca pagube extrem de insemnate, si ar putea distruge toata viata de pe planeta. Deocamdata cei de la NASA n-au detectat vreun asemenea asteroid a carui traiectorie sa se intersecteze cu cea a Pamantului, deci cel putin deocamdata nu avem motive sa ne temem ca s-ar putea intampla ceva.

NASA. Acesti ASTEROIZI pot DISTRUGE in TOTALITATE Pamantul

NASA are totusi antecedente in ceea ce priveste nedetectarea unor asteroizi care au ajuns langa Pamant fara sa fie detectati din timp, deci daca nu a descoperit ceva acum, asta nu inseamna ca nu suntem intr-un pericol mare. Conform celor de la NASA, sute de asteroizi loveste Pamantul in fiecare zi, insa multumita faptului ca acestia au dimensiuni foarte mici, ei sunt complet dezintegrati in atmosfera, astfel ca nu ajung sa provoace vreo paguba.

“Planeta noastră se află în mijlocul unei galerii cosmice de tir la tinta. Asteroizii zboară adesea, iar Pământul este lovit în fiecare zi cu sute de tone de boabe de praf și roci mici. Cei mai mulți dintre ei ard în atmosferă și, uneori, îi vedem ca averse de meteori sau stele cazatoare.”

NASA sustine ca acel asteroid care a lovit Pamantul si a dus la disparitia dinozaurilor acum 55 de milioane de ani ar fi avut un diametru de 81 de kilometri, deci a fost absolut urias, dupa standardele de astazi. NASA este sigura ca inca exista in univers asteroizi atat de mari, si este sigura ca la un moment dat vom fi in pericol din cauza vreunuia, doar ca nu stie exact cand, pentru ca inca nu a detectat vreun pericol.

NASA scaneaza in mod constant universul pentru a descoperi eventuale pericole care exista pentru planeta Pamant, astfel ca ramane de vazut ce va ar mai putea fi descoperit in viitor.