NASA UIMESTE Azi Intreaga Planeta cu Lansarea ICON (VIDEO)

NASA uimeste intreaga plenta astazi cu lansarea ICON, o nava spatiala extrem de importanta, iata cum va ajuta asta intreaga omenire cu activitatea pe care o face.

NASA a uimit astazi intreaga planeta cu lansarea ICON, sau Ionospheric Connection Explorer, adica o nava spatiala care ajunge in orbita Pamantului dupa cativa ani de lansari amanate de catre americani. ICON este o nava spatiala care va functiona pe baza de energie solara, cei de la NASA lansand-o pentru a detecta si analiza modificarile care au loc in ionosfera Pamantului, astfel incat sa stie cum suntem afectati de ele cand se intampla.

NASA stie ca ionosfera este constant bombardata de tot felul de radiatii care calatresc prin univers spre Pamant, dar si de atmosfera planetei, sau de toate gazele care au stat la baza problemelor privind incalzirea globala. NASA vrea sa analizeze cum se misca particulele prin ionosfera pentru a putea descoperi cat de afectata este ionosfera Pamantului in momentul de fata, si ce ar putea fi facut pentru a rezolva problemele existente.

NASA UIMESTE Azi Intreaga Planeta cu Lansarea ICON (VIDEO)

NASA a facut si o prezentare pentru ICON in clipul video de mai sus, ea fiind trimisa in spatiul cosmic in cursul zilei de ieri, astfel ca acum este activa si a inceput sa trimita deja date catre agentia spatiala americana. NASA va primi date care o vor ajuta sa afle de ce comunicatiile intre Pamant si spatiu sunt afectate de ionosfera, de ce unele nave spatiale se strica mai rapid in aceasta zona, dar si daca sanatatea oamenilor este afectata de ea.

NASA spune ca pana in momentul lansarii ICON i-a fost extrem de dificil sa analizeze aceasta zona din atmosfera, iar asta deoarece ea e prea joasa pentru explorare cu majoritatea navelor, si prea sus pentru baloane. Mai mult decat atat, NASA va afla si cum interactioneaza partea superioara a atmosferei cu universul care ne inconjoara planeta, deci extrem de multe date foarte importante vor ajunge la agentia spatiala americana.

NASA vrea ca ICON sa stea cat mai mult in ionosfera pentru a analiza cat mai mult din ceea ce se intampla in jurul Pamantului nostru, si toata omenirea va beneficia de tot ceea ce va fi inregistrat.