Android: Decizie de ULTIMA ORA a Google pentru Telefoane

Android are o decizie de ultima ora aplicata de catre compania Google pentru telefoanele din lumea intreaga, iata ce au decis americanii sa faca.

Android decizie telefoane aplicatii imprumuturi

Android are parte de o decizie foarte importanta luata de catre compania Google pentru telefoanele din intreaga lume, una care are menirea de a rezolva o problema extrem de importanta a oamenilor. Mai exact, compania Google a decis ca va elimina unele dintre aplicatiile pentru Android care le permit utilizatorilor sa ia direct de pe telefoane credite financiare, care au totusi dobanzi extrem de mari, in final.

Android are in Google Play Store foarte multe aplicatii de acest gen, iar compania Google le-a tolerat pe toate dintre ele pana in momentul de fata, dar a decis sa le elimine pe cele cu dobanzi de peste 36%. Dupa ani si ani de zile in care utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android au fost exploatati de catre aplicatiile de acest gen, iata ca Google a decis intr-un final ca a venit momentul sa le elimine din magazinul sau.

Android: Decizie de ULTIMA ORA a Google pentru Telefoane

Android a avut aceasta interdictie impusa in august pentru aplicatiile publicate in Google Play Store, insa institutiile financiare care ofera imprumuturi de acest gen n-au modificat ratele pentru credite. Pentru ca dezvoltatorii de aplicatii nu au facut asta, cei de la Google au decis sa elimine aplicatiile Android de acest gen, astfel incat utilizatorii sa nu mai fie pacaliti sa accepte rate incredibil de mari cand iau credite.

“Politicile noastre pentru dezvoltatori Google Play sunt concepute pentru a proteja utilizatorii și a-i păstra în siguranță. Am extins politica noastră de servicii financiare pentru a proteja oamenii împotriva unor condiții de împrumut personal înșelătoare și exploatatoare.”

Android nu are parte de prima masura de acest gen, cei de la Google luand in 2016 decizia de a interzice in platforma sa de reclame inclusiv reclamele care promovau imprumuturile de acest gen. Masura a fost foarte laudata atunci, si este laudata inclusiv acum, iar asta pentru ca oamenii vor fi mult mai bine protejati impotriva celor care vor sa profite de faptul ca au nevoie neaparat de bani pentru a supravietui.

Android are masura impusa din august, insa cei de la Google au inceput abia acum sa aplice amenintarile pe care le-au tot formulat impotriva dezvoltatorilor de aplicatii.